Tuesday, November 27, 2012

Edisi Majlis Persaraan : Terengganu

Lepas pulang dari Sabah bah, ke Ganu kite la pule..
Kejadian pada 22hb. Ada majlis persaraan staff kat cawangan sana. Ni kira aku pegi sbg wakil pihak pengurusan Ibu Pejabat lah kiranya. Gi ngan my assistant. 
Pegi balik hari je. Tak larat dah wes nak tido bagai. Jadi, day trip sudah. Lagipun last week aku masuk keja 2 ari je yer. Huhu.

Naik kul 8pagi, balik kul 4ptg. 

Makan nasik dagang walo pun aku bkn suka sgt.
Nani makan nasik lemak. Eh.. itu kat KL pun byk. Hihi.

Tak memasal! Belasah lah. Bos dah buatkan
speech note. Ai baca je. Haha.
Awat da rupa bergaduh je aku ngan org sebelah tu.
Sorang pandang sana, sorang pandang sini. Hihi.
Penyampaian GCR dan gift kepada pesara. 
Sebelum balik smpat singgah beli kopok jap. Nak pegi yg glamer tu. Apa ke namanya. KBB ke apa tah. Tp situ, kena booking. Kami pegi pagi tu nak booking, tp tak dapat. Dah habis. Nak beli on-d-spot buleh, tp kena beratur amik nombor. Ko mampu? Mmg tak la kan. Kang ada yg terlepas flight. Jadi, kami beli kat tempat lain je. Org Ganu kata skang org tak beli kopok Losong dah. Oke... ikut je, asal dpt beli kopok. Huhu.

Dan as a result - penuh peti ais haku. Segala udang kering, ikan bilis, ikan masin dari Sabah retu pun dah mempelopori peti ais, ni kopok lak penuh kat tpt freezer tu. Tu tak masuk pau beli kat Tjg Malim tu hari (eh, blum citer yg tu yer). Syana kata org rajin peti ais penuh. Hihi. Org tak rajin la peti ais penuh. Menda2 kering camni org tak rajin je suka beli. Tahan bertahun tu. Tu ikan masin segala tu bila nak abisnya entah la tu. Mmg makan tahun tu. Rasa, yg aku beli time gi Kundasang tu ari pun cam ada je lagi. Ahahahaha :P

p/s : simpan la cuti banyak2 utk GCR yer.. nati kalo panjang umur, dah pencen, byk dpt tau :)

4 comments:

Chekgu Azrine said...

seronol jd u..berjln ke sana ke mari..best..dpt gain knowledge..

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..peti ais saya selalu kosong je sbb skang ni beli brg basah je terus masak sbb tempat beku rosak. boleh chill je. huhuhu

Zana Adieyza said...

peti ais zana pun selalu penuh barang2 kering jer.. hehehe.. nampak sgt zana x rajin masak.. hehehe

kekda, orang kata mmg banyak eh dpt duit kalau simpan cuti? ceciter sikit... hehehe

PUANSTOBERI said...

AZRINE :
Penat dow... kena makan byk vitamin nih.. huhu

SUE :
Jadi chill out lah kita. hihi (beli baru je Sue.. ngeee)

ZANA :
Akak lagi la skang tak masak langsung. tggu la cuti sem sok. skang ni sibuk course la asaimen la. ceh!

Oke, nati akak citer yer pasal GCR tu :)