Thursday, November 15, 2012

#prayforGaza

Sedih.
Kalo kita di Malaysia, sambutan tahun baru (1 Januari) disambut dengan percikan bunga api. Bergema di seluruh pelusuk bandar.
Tapi mereka. Saudara sesama Islam kita di Gaza. Menyambut tahun baru Hijrah dengan bedilan bom.


Since the first attack this afternoon, Israeli forces have carried out more than 50 air strikes across the Gaza Strip resulting in at least eight fatalities, including two young children and a woman pregnant with twins. The Ministry of Health also reports that more than 90 people have been injured.


Sedih. Sampai bila harus begini.
Hanya doa saja lah senjata utk kita.
As per my instagram this morning.
**Bila ada macam ni, sure ada nak boikot itu ini. As my opinion, tak perlu kot kita nak boikot McD segala tu yg kononnya produk tu menyokong Israel. Nak boikot tu buleh. Boikot la selama lamanya. Jgn hari ni, esuk lusa, seminggu je boikot bagai. Tp lps tu melantak juga.

3 comments:

Zana Adieyza said...

bab boikot tu zana setuju..diaorang ni nak boikot tp setakat beberapa minggu jer.. huh!

Masya said...

TU LAH KAN.. KALAU NAK BOIKOT BIARLAH SELAMANYA.. NI KALAU SETAKAT HANGAT².. TAHI AYAM JER.. BAIK TAK PAYAH.. HUHUHUHUHU ....

PUANSTOBERI said...

ZANA :
KAn?? pungpang sana sini, itu tak buleh, ini tak buleh.. lps tu hadap jugak... yg keja tpt2 kita boikot tu pun ada Islam..jgn la cpt sgt termelatah..

MAsYA :
Kan??? Ini org blanja McD, makan juga.. haha (T__T)