Friday, November 16, 2012

Edisi Kasut : Jenis-jenis Kasut

Ini namanya High Heeled Shoes jenis "PUMPS". Yg ni mmg selalu je ada jual kat kedai2.


Ini juga High Heeled Shoes. Jenis "SLING BACKS". Kalo aku, mmg ini lah yg byk dlm koleksi kasut ku.

Ini pun dikategori kan High Heeled. Ini namanya "Wedge Sandals". Hok yg aku nak carik tu. Dulu cam kureng suka. Skang dah suka. Hihihi.

3 atas tu seme pun jenis "High Heeled". Skang kita tgk jenis "Flat Shoes" pulak.

Ini namanya "Flip Flop". Alahai..nak panggil selipar pun boleh ni. Tp nak urban.. panggil lah Flip flop. hihihiw.

Kemudian, flat shoes ni ada juga sneakers. Ini contoh "SNEAKERS". Kasut utk bersukan pun buleh juga ni kan.

Ini pula dipanggil "Espadrilles". Owh..baru tahu nama dia gitu. Derang panggil kasut kungfu je ni kan. Huhu.

Ini kasut pengawas. Hihi. 
Oke. Ni namanya "Mary Jane".

Yang comel ni, seme orang pun tahu - "Ballet Flats". Tp smpai la ni aku takde 'kekuatan' nak pakai kasut cenggini. Hehehe. Adakah aku takut 'semakin rendah'. Hehehe.

Ini je lah dulu. Ada byk lagi. Boleh tgk kat web ini : Heels. Seme info pun aku amik dari web itu juga.

5 comments:

Sue-Rya Qistina said...

utk g keje suka pakai high heels, x kisah yg tutup kaki sepenuhnya or yg bertali je. akan nmpk tinggi sikit dan meningkatkan sedikit keyakinan dlm diri. tapi utk jenjalan, flat shoes sudah. terase rendang je. hehehe

ch@ said...

Teringin sgt nk pkai high hees yg tinggi2 tu blk smula.

PUANSTOBERI said...

SUE : A ah..akak g keja pun pakai heels.. eh, itu sebenarnya part of our dress of code - kasut bertumit. Esp ur line lah - PA kan.. hihi :D
*eh, btul kan Sue PA kat sana??

CHA :
Hihi.. tggu gi diner abi je lah yer Cha.. ngee :D

AyangAizul said...

Heels ngn wedges tu mmg utk g keje or wedding ke, event ke. Tp keje pun just dr parking ke opis, pstu kulu kilir pkai slipar gak. sng nak jln lelaju
Kalo kuar jenjalan mmg sarung flat shoes or sneakers je la. Xder kekuatan nak pkai heels lelama

PUANSTOBERI said...

AYANG :
Sandal mmg sedap gi memana. Sneakers kalo jalan2 bercuti oke.. sng sket :)