Thursday, November 29, 2012

Nak Tambah Atau Nak Let Go Saja?

Sebenarnya aku tgh dilema.

Smlm ada aku post kat FB yg tetiba aku sedih.
Oke la. Terus terang la kan.

Ini berkenaan tiket flight tu lah.
Yg ditakut2 sgt tu berlaku jugak akhirnya. 
Exam aku mmg jatuh dalam date yg aku pegi.
Satu subject lepas - mmg bes, a day before. Tp satu lagi tak lepas - a day before suppose aku balik KL>

Sangat sangat la terkilan.

Tapi nak buat cemana.
Sbb tu la aku tak suka beli tiket awal sgt. Maknanya kena tggu berbulan2 baru nak pegi. Ini la 1st time aku beli tiket yg tempohnya lama (HK tu lain la.. tu naik MAS). Bulan 5 ke bulan berapa tah aku beli tu. Bulan 5 la kot. Balik Krabi tu.


So, nak buat cemna?
Burnt?
Atau top up lagi?

Dilema lah. Nak let go 500 atau pun top up lagi dlm 700.

Biar rugi 500 dari beribu abis kut kan.
Mmg mahal la sbb change flight fee je sudah RM400. Lebih dari rega tiket asal. Bkn ada apa pun yg bes kat sana pun.
Patut lah hati aku ni macam tak excited je. Borang permohonan ke luar negara tak isi, tempat2 pun survey2 gitu ja. Mujor hotel tak book lagi. Tapi..sedih la.. sbb da berangan nak tempah dress kat sana. Sobsss... *eh, kata tak survey, tp tahu jugak kat sana buleh tempah baju bagai. Hoho :P


Tambah ke burnt?
Tambah ke burnt?
Mmg kalo ikut hati tambah je,

tp kalo ikut side yg 'putih' katanya let go je lah.
Nanti lain kali pegi.


Lagipun ujung bulan 1 nak ke Langkawi lagi kan.
Dari aku top up 700 lagi tu, better aku buat beli Vision segala tu kan.

Biar lah RM500 tu.

Kan?
Betul ke keputusan aku ni??
Oh delima btul. Kenapa harus jadi camni. Mungkin ada hikmah di sebaliknya kan. Pikir positif saja.. huhu

8 comments:

Irtiyah said...

Salam

Saya rasa, dah betul la apa tindakan yang Ieda nak ambil tu. Kalau saya, saya akan buat benda yang sama rasanya.

cikbedahlaser said...

tetibe teringt kes let go tiket cabutan bertuah ke medan pegi balik 2 thn lepas... let go sbb xnak tambah satu lg tiket utk pasangan sndri... uhuhuhuhuuh

xpe la kan..insyaallah ade rezeki lain lak... +ve...+ve

yannie bunny said...

Kekda, kalu decide xnak pegi, nnt akak mntak la doktor memana buat surat ckp akak unfit utk travel on those dates. At least dpt refund half utk akak. Drpd burn suma je. Hehe.

Nad @ MamaZN said...

Kak let go, tp mintk la refund, boleh kan kak?
Ke tk bleh?
Airport tax ngan fuel je la yg bleh refund
Tp at least ada jugak dpt blk...
Kan?

::EIDA:: said...

Aah baru nak cakap refurn kekda guna surat doc.. dapat berapa ida tak pasti , tp at least tak burn sampai 500rat... Takpe kekda, nenanti mesti kekda pasti akan jejak kaki kat HCM tu.. Mungkin bersama TTC corner? Eh? lallalallaaaaa

Suwaibah YS said...

hahha.. situasi kita mcm lebih kurang
mcm sue plak, sbb ade msalah ckit kat sni, rnak pergi travel kna spend lagi beribu, tapi sbb tiket dh book awal sgt , rase sayang nak burn

benda yang buat sue tak jadi pergi tu, sbb ade issue pasal kewangan ckit skang ni, berkaitan family...

but then my sister advice, alang2 dh book teruskan je, sbb akan datang tah bila kita nak book pergi tmpat ni lagi..

so, keputusn sue, sue jadi pergi travel tu.. ikut pada kekda, klu kekda rase berkemampuan nak tmbh duit, kekda pergi la..but then kalau x berbaloi, mungkin ade rezeki akan dtg

PUANSTOBERI said...

IRTIYAH :
Kan?? Malas nak pikir2 sgt

CBL :
Tu la positif je.

YANNIE :
Takde kesempatan kot nak buat tu seme. Huhu

PUANSTOBERI said...

NAD :
Nati akak try la call tnya cemana. Huhu.. Sobsss :(


EIDA :
Tu la.. terbang impian haku. huhu


SUWAIBAH :
Huhu, nak tambah tu buleh, tp rasa HCM tkde apa sgt. Biar la burnt 5rat dari tambah balik 7rat. Nati nak g soping kat Langkawi lagik. Hihi