Monday, November 26, 2012

Edisi Persidangan Di Sabah

Sabah Bah!
Menghadiri persidangan pengurus sumber manusia. Anjuran kementerian. Satu jabatan/agensi antar 2 wakil. Sorang pengurus sumber manusia, sorang lagi pegawai pengiring. Aku harus la yang pengiring tu kan. Takkan pengurus sumber manusia. Hahau. 
Duduk dah belakang. Jgn byk songeh. Kementerian
dah tanggung. Pegi flight ada tibi. Hihi. Tgk Happy Feet.
Bertolak hari Ahad - 18hb dlm kul 2pm. Sudah la mengong. Terlupa bawak sandal. Aku pegi tu pakai sneakers je. Dah naik flight baru tingat. Abis, takkan nak ber sneakers kalo sudah berbaju kurung. Mujo bos ku itu baik dan kami pun mmg ada ofis cawangan kat sana. Bos lak penah jadi Pengarah cawangan sana. So, mudah lah. Bila smpai kat Sabah, ada org cawangan dtg kat hotel - amik kiterang dan carik kasut aku. Ceh! Termelayang RM34.00 membeli sandal. Effect tu bajet nak beli ikan masin. Hoho. Sudah la bila tanya kedai2 biasa tu saiz kecik takde. Mujo ada kat BATA.


Stay 2 malam kat The Pacific Sutera, Sutera Harbour. Cam bes je kan bunyinya. Hihi. Bes la jugak. Cuma sbb kiterang conference. Breakfast dpt la makan kat kafe dia. Cam dinner malam yg pertama tu, disediakan kat dewan khas utk kiterang. Limited la pilihannya. Then lunch esuknya pun camtu gak.
Perfecto! Seme ada. Cuma kat toilet tu takde paip. Potong!
Perfecto gak!. Bilik luas. Me duk ngan peg. dari Aswara.
Dapat view taman. Kalo tggi ni seaview. Tp duk tgkt 3,
tak napak laut.
Malam kedua tu, bes la makan. Sbb ada dinner wif KSU.



Makan secara course by course. Merana perut duk tunggu satu, satu menda datang. Hihi. Kenyang makan lauk je. Kat meja ada taruk chopstick je. Kami mintak je sudu n garpu. Huhu.



Ni yang last. Mmg tak larat dah nak makan pun sbb da
kenyang makan lauk pauk.
Derang sempat juga bagi kiterang soping2 jap petang lps pembentangan paper work. Sempat la kaut2 ini seme. Hihiw.


Oh. Tahun lepas, awal tahun ke Sabah (Kundasang), tahun ni plak akhir tahun ke Kota Kinabalu. Maknanya, tahun depan kena repeat ni. Pulau plak kan. Bes! Bes!

7 comments:

Anum said...

syok la leh jalan2

Lynn Hamzah said...

x jemu kan kak gie sabah...lynn pun teringin nak ke sabah lagi bersama keluarga next year...

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Just nk bgtau, ai punya blog masih wujud ye .. cuma alamat je dah tuko. Klik ke "adialuze4eva.blogspot.com" je k .. hihihi .. ^^

Chekgu Azrine said...

bestnya..kami cikgu nak kursus kat hotel pun never ok..huhu

::EIDA:: said...

Nak pegi Sabahhh bahhhhh

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Penattt... huhu

LYNN :
Wah..repeat lagi??

ADIA :
Owh..ok..oke :)

PUANSTOBERI said...

AZRINE :
Ya.. ai know.. abang2 seme cikgu..derang pun citer yg sama. Hikhik :P

EIDA :
Jom la ke sabah bah..