Thursday, June 16, 2011

~Pasal Nak Buat Challenge~

Kan skang aku salu bising cam takde idea nak berblog. Bkn takde idea pun ekceli. Ada je melambak. Tp 'tersekat'. Bkn seme leh diluahkan skang. Ramai observation observer. Jadi mmg tak leh la pung pang pung pang, cong ceng cong ceng ikot soka ati kau skang ni kan. "apa pun tak boleh..apa pun tak boleh.. tak boleh pun apa apa"

Maka, tgk blog adik Maera cute kita tu. Dia tgh dok buat 10 days challenge. Aku yg mula mcm tak kesah pun pasal challenge2 ni, tetiba cam eh, bes gak buat menda lah ni.
Tp aku ni kan pentamak haloba. Nak wat yg 30. Jenuh pikir sapa penah buat. Mcm ada, tapi nak korek2 balik entry org, tak igt da aku sapa penah buat. Tp apa susah. Google saja. Thanks pada blog aku masuk tadi yg da/sedang buat mendalah ni.

Jadi, ini lah dia challenge nyer. Mula aku igt aku nak skip2 je. Tp bila tgk part akhir yg ari ke 30 tu mcm bes lak. Ye lah. Mcm ada KPI da tu. Kadang kita tak sedar pun ada good thing yg kita da buat dlm masa sebulan.
(*err..lupa plak..da masuk bln 6, SKT kena review balik ni tercapai or tidak. Review SKT keja lah. Bkn SKT blog heh)

Jadi kena buat hehari. Eh. Nati ada kena oustation kot. Cena? Takpe. Usung je lappy. Buat kat hotel. Hihi. Semangat. Baik. Kita tgk semangat betul ke semangat tahi ayam. Huhu.

Bila nak start ni. Esuk ke reni? ke esuk-esuk? Huhu.

Oh. Ha, sapa takdak idea tu nak tulis hehari, meh kita buat challenge ini bersama-sama. Try uols... Nak bagi masuk iklan kena la mem blog hehari (Alhamdulillah...ada 2 BE skang ni). So, jomm....

30 Things in 30 Days Challenge

Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 –  A song to match your mood.
Day 7 –  A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 –  A picture of your favourite memory
Day 9 –  Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 –  5 facts about you.
Day 12 –  A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 –  Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

2 comments:

Cik Anita said...

salam kak reen.
Nita seriously tak ada idea sekarang.tu banyak senyap aje. Mahu cuba jugak yang inilah.. :)

PUANSTOBERI said...

NITA :

Apa lagas... jum buat sesama :D