Tuesday, June 14, 2011

~Pasal Mansion : Deposit Utiliti~


Teruja. (T__T).
Tak sabau. (T__T).

Ari Sabtu lps ke office developer 'mansion' ai tu. Settlekan bayau deposit letrik air.
Oh. Ghuper nyer udah pindah deme.
Ofis tu dah pindah dlm kwsn 'mansion' ai. Tp kat blok lain ler.
Maka, suker la kan. Ai bleh la tgk 'mansion' ai.

Udah bayar deposit air/elektrik maka dpt la tgk 'mansion' kiterang.
Tp tak la dpt masuk ke kawasan tu sbb still dlm pembinaan akhir (buat longkang)
Tu yg rasa teruja tu.
'Mansion' ai mmg yg ngadap sini.
Tnya kat org yg keja tu.
Dia kata kalo tak bos dia nak kasik kunci b4 raya. Konon cam bonus raya lah.
Tp mcm tak smpat. Takut CF la lambat.
Lps seme org byr depo utiliti ni derang submit utk CF lah.
Dlm bln Julai. Tp nk tggu CF segala, harus tak sempat.

So, dia kata selewat2nya mmg bln Disember mmg leh masuk.
Alamak. Voucher aku beli kat Milkadeal smpai Sept je. Alamak. Cena. Haha.
Tkpe la. Tk sempat on site leh kasik floor plan saja. Nati ai call Desigva tu lah.

Oke. Itu saja.
Dari saya yg agak kejakunan dan ketidaksabaran nak masuk 'mansion' baru.
Sila jgn mengutuk yaw. Maklum la. Ai da lewat beli umah, harus la jadi camni. Lain la uols. Da ada umah kedua, ketiga da skang ni. Hihi.

Sekian, terima kasih.

10 comments:

~ain said...

amboi... lawa rumah! =)

SyaNa said...

lawa nye
bleh posing kt pool tu ek nnt
aku ni da 30thn xbeli2 umah lagi
harap umah laki jek la wei
jgn laki halau aku kuar udah,tido dlm kete aku..

Luv said...

laa ni la umh idaman den dan laki den.. ari2 lalu tp highway duke berangan jek dpt dok umh ni kan best... huhuuhu.. apapun best ler.. tahniah2 pn da...

ejaMaria said...

ek ala... ape la nak di jaki kan... tumpang gembira la jugak.... selamat mendecorate rumah lepas ni... ;p

eda_ej said...

mesti dah tak saba nak masuk rumah baru kan... hehhehe..

PUANSTOBERI said...

~AIN :

Ala..umah takde tanah Ain. Thanks Ain, if dtg KL nati leh singgah :))

PUANSTOBERI said...

SYANA :

Hihi. Memula nati harus aku jakun nak posing situ.
Tkpe la Na, pelan2. Aku ni pun da 30 lebih baru dpt dok umah sendiri (Insyaallah...)

PUANSTOBERI said...

LUV :

Awat berangan je..tgkp la satu. Nati da siap ni sure ada iklan nak jual umah ni. Apa lagi..kasik beli la sebijik. Huhu

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Mana le tau kan..skang ni ramai nau pemerhati bebas sini, kang dikatanya memacam. Apa pun, mmg tak sabau nak deko deko deko. hik hik :D

PUANSTOBERI said...

EDA :

Hihi..tau takpe.. aww..malu aii..
Tp lambat lagi Eda.. ujung thn nati. Uhukss