Tuesday, June 7, 2011

~Pasal Makan Busat Di Sekinchan~

Entry ni byk gmbr. Biasa aku buat citer baru tepek gmbr. Skang terbalik. Gmbr dulu then citer. Seminggu da kejadian ni berlaku. Aku kan sker je apdet laju laju, tp kali ni mmg lemau. Asik lambat je updet stori mori in d morning glori.

Ni masa ari Rabu lps. Gi makan Sekinchan Ikan Bakar lagi. Tp kali ni ngan family members. Booking awal2 table utk tigablas org. Huhu. Tpt yg sama yg aku n My Dear makan tempoh hari. Dkt McD Jalan Pahang tu.

Smpai dalam kul 8.30pm. Family akak aku pun ada join sama.

Family abg aku pun ada. Derang dari Sentul. Very d very dekat
la kan. Sekentut saja jaraknya. Sok aku duk Sentul 
pun dkt gak la kan. Teehee.

Bergambar pas order2.

My anak buah (s). Ini half baru ni. Seme da bujang2 da.
Sok2 tau da nak kawen je. Huhu.

Lawak tau air ni. Kiterang order 2 jag sirap limau. 
Sekali smpai 2 jag ber straw. Eh. Ko nak suh kiterang
sedut dari jag ke. Jenuh nak mintak cawan.

Kali ni order lala. Sbb kerang da tk banyak. Lagipun retu
da rasa kerang dia mcm tak berapa kick.

Sotong harus la amik. 2 eko besau besau. Murah lak.
Retu aku makan saiz sederhana seko RM10. Ni besau
godang RM10 gak. Ikut musim kot.

Ikan kembong. Seko je. Zalim tak? Haha.

Ikan sebelah. Mmg nama dia ikan sebelah. 
Ikan apa tah. Main amik je. Ikan ni menu 
paling mahal. Tp oke la. 13 mulut nak makan kan. Huhu.

Ikan pari bakar. Memula amik seketoi ja. Pehtu tgk mcm tak cukup.
Top up lagi seketoi. Nasik mmg sket kat situ.
Memasing makan cam tak ckup, tp malas nak order lain.
Kang lauk tak cukup plak. Kalo dah keja nak tambah 
order je tak balik langsung kang. Huhu.

Makan time. Nyum nyum.

Nom nom nom.

Alamak. Tinggal temulang je.

Ha..yg ni agak kelakar. Ni org tu bagi da nak last-last.
My dear siap cakap 'eh, takde order ni'.
Tp budak yg antar tu kata 'sumbangan'.
Oh. Complimentary... mebi sbb makan ramai2 kut. 
Dia bagi 2 pinggan buah. Tembikai tu mmg sedap.
Tp limau n epal ijau tu masammmm. Siap aku cicah epal tu
ngan sambal kicap cicah ikan tu. Haha.


Tp oke kut makan ramai2 pun. Rega dia 3 kali ganda dari aku makan tempoh hari tu. Oke la. Utk 13 org. Next kiterang plan nak makan kat Bagan Lalang plak.

9 comments:

yatt said...

wow terliur pagi2 buta tgk ikan bakar... bagan lalang memang terbeakkk utk makan ikan bakar....:-)

Mya said...

pergi balik kerja hari2 lalu depan sekinchan ni tapi tak pernah terfikir lagi nak try.
one fine day la kot.

Cik Anita said...

ouh lama dah tak jenguk sini...

sedap sangat tak?
ke sedap biasa2 aje?

teringin makan sini, tp ajak kawan2 taknak pulak tempoh hari..huhu

cikbedahlaser said...

tau cite ikan sebelah? die ikan yg tgal sebelah sisa nabi sulaiman klu tak silap..

PUANSTOBERI said...

YATT :

Reen sker makan ketam/sotong goreng tepung/pepahat kalo kat Bagan Lalang tu. Mabelesss... fresh.. nom nom nom

MYA :

Yepss..1 fine day leh try, tp ada yg kata sestgh outlet service cam hampeh sket. Tp sy makan kat sini cam oke je. Cuma kali ni kena menunggu sket. Mungkin sbb ramai kiterang ni. Jadi dia nak tggu seme menda masak baru antar kot.

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Ha...awak pun da lama tak update blog kan.
Err..sedap tu sesuatu yg subjektif. Tp kalo awak biasa makan kat Bagan Lalang mungkin awak kata ni biasa2 je. Cuma lain dia adalah kuah yg dicurah pada ikan bakar tu. Sbb dia mmg takde kuah lain nak order. Jadi makan nasik ngan kuah tu pun da oke.

CBL :

Ha..tu ada mak akak ckp tu ari. Nati akak buat entry pasal ikan tu lak.

FIRDAUS HUSAIN said...

best nyer...

azeul said...

SIB mmg best...aritu kami 1 family mkn kat caw AU2..terbaek..siap ada live band lagik tu.....

eh?bagan lalang???hehehe nak joinnnnnn :P

PUANSTOBERI said...

FIRDAUS :

Bes la gak. hihi

AZUEL :

Ada yg sound kata tak bes.
Ala, klong tau ko nak ikut pasaipa kan? kan? kan?