Friday, December 27, 2013

Juicing Challenge


Jom.
Kita sesama join Juicing Challenge.
Ni simple simple ja. Bukan detox cleanse atau juice fast.
Just buat juicing setiap hari dalam tempoh 21 hari.
Bermula 11 Januari hingga 31 Januari 2014.

This is a challenge to drink at least 1 juice a day for 21 days straight.  It's not a juice fast.

The 21-day juicing challenge is about making juicing a part of your everyday lifestyle.  Not a diet or a fad, but a way of life.  I like to call it the juicy life. 

I’m here to take you on a 21-day journey to nourish your body.  One juice a day for 3 weeks...so simple but so life changing.

Oleh kerana aku juicing pun dah tak setiap hari sekarang ni, jadi aku nak join Juicing Challenge ni.
Kengkawan yang dah start juicing pun jom la join.
Lps tu kita boleh up gmbr kat instagram juga. Hashtag #allaboutjuicing
Menarik kan.

Jom, amalkan healthy life-style. Makan secara sihat, bukan secara menyekat. Watlek wakpis. Eheh!

*MyDH offer nak belikan juicer. Wow! Tapi takpe lah. Aku kalo nak beli juicer, aku nak yg slow juicer tu trus. Lagi bes. Skrang ni guna food processor. Mudah jugak sbb siap ada tempat penapis dalam tu, tetapi kadang rasa rugi pulp (serat / hampas) dia tu byk lagi kan. Sayang lak rasanya.
*Info mengenai slow juicer - ebay

Slow Juicer - Kummel

Slow Juicer - Hurom

5 comments:

Rizziela said...

kena g cari juice mixer dulu ni

Noor Aini said...

interesting.. tp kene ada kerajinan.. always wanted to drink juice mcm akk slalu update dlm ig.. suka tgk..hehe

nurussaadah said...

Gud luck akk..sy klu nk join kne cr mixer dlu la tp klu da ade blm tntu buat lg..hehe..

CIK PUAN TIPAH said...

cam best jer..
hope boleh la buat..

::EIDA:: said...

go go kekda!!