Monday, December 2, 2013

Hello December ;)


Disember 2013.
Begitu pantas masa berlalu. Sedar2 dah masuk bulan terakhir di tahun 2013.
Eishh.. cliche' sgt bunyi nya kan. Haha.

Apa pun, Hello December.
Kehadiran mu ku nanti.
Di bulan ini, umur saya akan menginjak setahun lagi.
Di bulan ini juga usia perkahwinan kami bertambah setahun lagi.

Sebenar, memacam menda juga nak uruskan bulan Disember nih.
Tak kata la bab kerja kan.
Tu mmg maleh nak cerita lah.
Dengan urusan orang tukar skim (opsyen) tu lah.
Dengan nak buat interview jawatan kosong yg buka tu hari.
Dengan urusan kenaikan pangkat lagi, KUP lagi. Hoi. Hoi. Hoi ya hoi!

Dan personal plak.
Nak renew passport (hurm. Passport lama pun satu tempat je pegi. Tahun ni mmg tak kemana. Ceh! Ni nak buat baru ni pun, bukan kemana sgt. Kot nak gi Perth ke lain la citer kan. Haha. Berangan la Perth. Tapi dah melepasi sempadan, kena gak la ada passport. Entah2 passport pun tak cop kot utk trip kali ni. Tu yg pikir nak pergi gak USS ke mana ke lepas tu. Repeat Bandung pun bes jugak kan.. Shopping. Hoho ).

Seterusnya nak renew lesen. Dah oke ke sistem JPJ? Aku tgk kereta plat KL dah masuk abjad G skrg ni. Sket lagi nampak H pastu J dah la. Laju plak lps E tu. Menyampah haku. (>_<)

Seterusnya nak amik E-Batal kereta lama kat bank. Sejak kejadian E-Batal tak siap tu hari aku terus malas nak pergi amik. Biar kan situ. Katanya valid setahun.

Seterusnya nak survey atau beli tiket train ke Penang utk trip bulan 1 nih. Fuh. Semua ni perlukan duit nampaknya. Mujur gaji masuk 18hb ye. Twehehehe....
(Lps tu bulan 1 ada imbuhan tahunan dan bayaran khas prestasi tahun 2013 (kita panggil bonus la..) - Dibayar 2 Januari 2014. Pekeliling : http://docs.jpa.gov.my/docs/pp/2013/pp372013.pdf )

Lagi apa lagi. Banyak nya menda. Mujo tpt celebrate birthday cum anniv dah settle. Nak call utk buat reservation je. Lepas tu every weekend bulan doblas ni pun penuh dah. Penuh ngan kenduri kendara la. 

Oke lah. Selamat bulan Disember ya.. 

4 comments:

.:fyzz:. said...

akak..bestnya dengaq yg part holiday..fyzz teruja..masa awal2 kawin..n anak satu dulu mmg kami kaki jalan..tp lately anak2 yg kecik fyzz hadkan holiday sbb anak2 masih lgi super duper tak terkawal.pegi holidy yg bajet nk hilangkan stress bertambh stress..huhu..pepun bandung mmg best kan akak....

Luv said...

nak pi bandung ????

nak itot nak itottttt

Tuan Juhaida said...

amboi penuh scheduled gitu.sumer menarik dan tertarik gitu.
mmg byk benda nak setel hujung tahun ni especially mengenai persekolahan anak2 utk 2014 nanti dll.
anyway happy besday, happy anniversary n happy holidays ye!

Masya said...

tu dia jadual penuh....