Sunday, May 23, 2010

~Simplysiti~

Rasanya ramai juga yg da try produk ni kan.
Me pun da try. Hehe. Being me yg Alhamdulillah, tkde masalah sgt ngan kulit muka ni, buleh je belasah pakai apa2 pun. Kulit da kental ni. Hehe.
Takat ni da 3 minggu lebih pakai yg starter/travel pack tu. Ok, tkde masalah.
Me guna range C Bright nih.

Dlm starter pack tu ada cleansing foam, simply 5 cream n radiance dual serum.
Bes..paling me suka adalah simply 5 cream. Mempercepatkan proses me nak gi keja. Serius. Sblm ni kan me penah citer me tempek 4,5 jenis menda kat muka sblm pakai compact powder, but then dgn simply 5 cream dia da ada suma include foundation. Sebab dia ada suma iaitu : Protects, Smoothens, Brightens, Firms & Covers. Bila taruk compact powder pun muka flawless je. Itu muka me la yg me ckp jenis kental. Cam iklan dia tu la, jimat masa jimat duit. Hehe.

Oh ya, me beli jugak lipstick sbb lipstick me da abis. Lipstick hantaran tu. Ai loike kaler dia tp kalo nak beli sebatang makan smpai beratus...pikir2 jugak la dgn me yg cuma penjawat awam nih. :) Nama dia lipstick jerat percintaan.



Me da decide nak tukar pakai Simplysiti ni bila produk Loreal me abis suma. Skang byk lagi Loreal tu. So, takkan nak buang gitu je. Huiii..idak la teman wehh...kalo sekupang 2 takpe, ini kumpul2 suma range Loreal tu buleh belanja family makan sifud kat bagan lalang [motip nak bezakan kosmetik ngan sifud.. huhu].

Harga lebih kurang sama ngan Loreal. Me mmg pakai produk Loreal dari skin care nyer smpai kosmetik. So, pasni harus la tukar suma. Eh. Simply Soft Loose Powder tu bes woh. Tepek2 je muka kat span dia. Dia nyer blusher pun sama. Tepek2 je kat muka span dia. Dah la cumil je packaging dia. Mmg ai loike lah.

Harap2 produk ini berkekalan lah. Jgn jd cam produk2 artis lain tu. Kejapan je kat pasaran. But then tidak la rasanya utk Simplysiti ni sbb dia da masuk dalam Watson, biasa produk lain tu duk kat booth2 yg sama dgn losyen mustajab suma tu kan ato kena beli by dealer. Huhu.

Kesimpulannya me mmg buleh pakai la produk ni. Tp me malas nak komen lebih2 pasal tanda 'Halal' tu. Ada jugak yg me baca komennya kata betul ke produk tu 'halal'. Eh, kalo u'ol pakai lipstik Estee Lauder, kosmetik MAC, perfume DKNY or setidak-tidaknya Maybelline, adakah u'ol pasti ianya halal. Hah!. Lain la kalo pakai Syurah or Safi ke apa tu kan. Tu pun tak tentu lagi. So, namo ckp lebih2 pasal ni sbb skang me pun pakai Loreal yg sah2 takde tanda halal tp yakin je bhw sumanya berasas dari benda halal. Wallahu'alam.

Kalo tau keterangan lanjut pasal product dia sila lah masuk web dia - simplysiti

Eh. Geli tak ttiba bahasakan diri sbg 'me'. Saje gatai..hik hik.

PnStoberi : pakai bedak sejuk pun buleh

6 comments:

ejaMaria said...

'Me'... masih setia dgn Loreal... kerana diri ku begitu berharga...

PUANSTOBERI said...

huhu. saja nati terai SS ni plak. sebab rahsia ku kini milikmu.. ngeh ngeh

oto said...

me.. aku pun pelikss nape la nk br-me2 bagai.. lain beno nk menggayakn bahasanye.. hihi..

aku tk try lgi produk ni.. tpi harus nk try gak ler.. mcm best je aku baca dri cite ko.. :)

PUANSTOBERI said...

Ngengada kan nak Me..me..sekeh kan je diri sendiri. tp napak cute apa. wakakakak.

ko terai la..kulit ko pun tkde poblem kan. Bes tau..cpt sket nak bersiap. hehe

kekucingkatz said...

ooo..aku x berkesempatan lagi nengok mende nih... gencu dia mahel yek....kira jerat perduitan ler tuh....ahahhaha!!

PUANSTOBERI said...

ALANG ZAWI :
retu kawan aku kata dia tgk kat watson still sold out bebrg dia. laku sungguh la. suma org duk terai. Gencu dia tak la mahal sgt. Mahal sket je dr maybeline tu, tp murah dari Estee Lauder/MAC. Huhu :)