Sunday, May 16, 2010

~PnStoberi & ABC~

sumber : http://mindheartbodysoul.blogspot.com/2009/09/minuman-campur-aduk-part-1-abc-ais.html


Minuman paling best in da world tatkala musim panas nih.
Mlm minggu retu panas amat. Jadi mcm teringin minuman paling best nih. Bukan suma kedai ada jual ABC nih. Carik kat kedai deret bawah flat 17 tgkt tu takde [sapa kata kedai makan kat Kg. Baru ni suma makanan ada ].
Lps tu gi kat area lain plak. Ada. Besar2 dia tulis A B C. Duduk jap. Tp takde org nak amik order. Ada sorang assistant kedai tu. Napak sibuk benar. Aik..tk napak kah kami tercogok kat kerusi nih. Dpn meja kaunter tu plak. At least ko ckp la "kejap ye dik". Ok, takpe. Tunggu kejap. Then dtg org dr dapur antar air kat meja dpn kami. Pun buat tatau je kat kami. Ok, mebi dia hanya "org dapur". Tunggu punya tunggu, takde juga org amik order walhal org tak la ramai. Yg ada satu meja family yg aku rasa order dah diamik, satu lagi da siap makan, satu lagi meja couple je.

So, what the hell la kan ko taknak amik order aku. Aku kalo gi kedai ni aku bagi masa dlm 5 minit je, dan bergantung kpd keadaan kedai. Kalo kedai tu mmg betul2 sibuk, tu aku consider. Tp kalo kedai tu hanya tenang je, mmg aku
bagi je.

Jadi, aku pun.. "jom la bang..tak payah la ABC". Aku pun blah je dari kedai tu. Ok, tak kesah la aku nak takat nak beli ABC ke apa [dia pun tatau aku nak order ABC je kan] tp aku ni duduk kat area tu. Besar tau kesan nya sbb nati aku mmg takkan promote kedai tu pada kawan2/ org lain yg suka nau tanya kat aku 'kedai mana bes kat KB?'. Atau kiterang mmg takkan la beli kat kedai tu lagi. Sudahnya gi sebelah, kedai yg kami panggil ketapi sbb susunannya macam dlm ketapi. Kedai tu mmg biasa kiterang gi. Dr jaman deting2 dulu lagi dah. Uh huhuhu..hihowww... Jadi order kat situ je. Dapat..tp tak la sesedap mana. Tp ok la dari takde dan tidak menyakitkan hati dr tunggu org nak amik order kan.

Aku ni mmg kepantangan yo kalo org lambat amik order. Byk kedai da aku buat camtu. Aku bgn je. Padan muka ko. Ingat kedai ko sorang je ada. Tmbh2 lagi kalo org kedai tu buat2 tak napak. Mmg kono la ekau. Cubo la ekau contohi sket kodai mamak tu. Bulum duduk lagi dio da tercogat dpn kito dgn kertas dan pen nya. Lps tu kalo da duduk pun, slagi dia tak napak air ke apa ke atas meja kita sure akan datang tnya "da order?" "sudah order ke?" Cemno la nak maju cemni.

Org yg skali skala dtg bersantai makan mmg ok la kut ko nak amik order lambat. Tp bagi aku yg duduk kat sini, yg masak pun 2,3 kali je seminggu, mmg ku pangkah besar2 la kedai ekau yo. Maaf lah. Aku taknak lah jatuh kan reputasi kodai ekau kek blog aku ni, tp kalo org tnya aku nati mmg aku ckp la kedai ekau tu tak suka layan pelanggan.

Ok, sudah ke lain.

Persoalannya skang, kat mana la aku nak dapatkan ABC best in town ah? Jumpa gmbr ini.



source :
http://cdahalai.blogspot.com/2009/02/abcair-batu-campur.html

Mmg napak "Ya Allah..sedapnya..." bila baca blog beliau ni katanya nun kat Shah Alam. Huhu. Kalo mengidam mmg ku tarik my dear. Tp skang hanya gatal nak makan je. Jd tak perlu la kut aku ke sana. Cuma kat KL ni, mana ABC paling sedap nih????

Waaa..nak ABC..nak ABC...

PnStoberi : Memang tk pandai nak buat ABC

2 comments:

Che Sue said...

ABC terbaek kat ah yoong TKK ipoh! heheheheh!

PUANSTOBERI said...

Ah yoong?? emmm...aku sker ABC yg ada pelbagai menda kat dalam nya. walo stgh menda aku tak makan