Saturday, January 2, 2010

~PnStoberi ke Darul Ehsan Kelab~

Eish. Byk lak citer bes mlm ni kat tv. Mana 1 nak tgk nih. Cekerama ke, Idola Kecil Final ke, jap gi tv2 pun ada drama.

Ok.
Tajuk cam gempak.
Darul Ehsan Kelab la pulak kan.
Bakpe la plak nak pegi ke situ? Main golf kah?
Haha.

Ada undangan perkahwinan.
Ini sedara sebelah ayah my dear.
Masa nak masuk keta nak pegi tu aku tnya my dear apa hub. dia dgn pengantin. Sepupu ke apa ke. Dia kata "sedara". Ok..

Gi umah PIL, amik derang then pusing balik KL utk ke Darul Ehsan Club nih.
Mulanya aku ingat majlis adalah di rumah shj. Tup2 rupanya di kelab ini. Udah la tak bawak adiah [ha..my dear mmg cenggitu. Tk payah, tk payah itu la je dia ckp]
Mujur jugak la aku berpakaian ala2 bersesuaian dgn majlis di kelab2 nih. Mmg mulanya ingat nak pakai baju basahan gi opis tu saja. Hehe.

Best la buat di kelab ini.
Ada pokok2 menghijau. Ada ikan2 yg berkumpul menanti kita mencampakkan makanan bila kita dekati jematan tu.

Kami smpai agak awal. Disambut oleh remaja lelaki yg berpakaian ala scottish band-uik, mula ingat da silap majlis ke apa.
Ok, aku mmg sker je majlis kat tpt2 selesa camni. Takde lah nak berpeluh panas. Lagipun aku pakai tudung lilit2 tu kan.
Pengantin pun tiba agak awal. Sblm pukul 1.

Pengantin diiringi flower girl yg comel.
Pengantin juga adalah sgt cantique. Hehe.

Tp selain flower girl, pengantin bkn diiringi dgn paluan kompang.
Tp ini.
Patut la ada bebudak ini kat depan tadi. Pengantin diiringi dengan scottish band dari sekolah mana yer. Ada pengacara tu ckp. Setapak High School ke apa ke tah.
Bagus. Ada kelainan.

Bila di kelab2 ni pelamin pun harus la cantik kan.
Aku mmg sker je tgk pelamin cecantik nih. Jd harus la amik gmbr [walhal tak kenal pun pengantin tu. Muahahahaha..gasakkk]


Pelamin simple tapi menarik. Cantik. Guna fresh flower.

Lepas my FIL n MIL jumpa sedara mara derang k'org pun balik lah. Tnya kat MIL ttg hubungan kekeluargaan mereka. Rupanya bapa pengantin adalah sepupu kepada my FIL. Owh. Makna my dear ngan pengantin adalah 2 pupu. Gitu kan? Yelah kut.

Apa pun diucapkan Selamat Pengantin Baru kepada mereka.

Dari kami sekeluarga. Ngeee [nak jugak enteprem. Amikkkkk]

Pnstoberi : Moga kekal hingga ke akhir hayat

4 comments:

cikCha said...

cantek laa pengantin itu...kan?

PUANSTOBERI said...

a'ah. cantik. dgrnya baru balik dr oversea.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha'ah memang kat KDE tue ikan besar2 n cantik jerk kawasan kat c2...hijau jerk..

PUANSTOBERI said...

PUANPURPLE,
Yup. 1st time being there. mmg cantik lah. dia nyer udara pun cam nyaman je [ke mmg time tu mcm nak ujan] hehe