Friday, January 8, 2010

~PnStoberi n Mansion di atas kayangan~

Ini jugak mungkin entry yg akan berkesinambungan.
Akan ada nati entry yg bertajuk sama.

Ok. Ini entry pengenalan.
Mansion di atas kayangan tu maksudnya kediaman yg bakal pnstoberi beli lah.
Kat mana tu, masih dlm fail 'sulit' lah [mano yg tau tu, diam2 udah yo..bukan apo, maleh bising2 laie..kalo da confirm n smoothly running here n there, baru ese' gitau yo] ah..kejadah pulak ckp bhsa nogori nih...haisshhh!!!

Mmg la kira mcm da kompem. Sbb da letak duit booking.
S n P juga sudah berada dlm tgn.




Jd skang sedang isi ini.



Ini pun bkn senang2 mao isi walo tk byk menda pun dia nak tau. Kena tnya senior2 jugak nih.

Insyaallah aku guna loan dari MOF [treasury]. Kalo loan ini da approve baru la leh aku gitau aku amik mansion kat mana then nati aku buat entry pasal prosedur housing loan guna govt loan. Mana lah tau, kut2 ada yg masih mencari2 maklumat berkaitan kan. Sharing is Caring.

p/s: smlm masa berita my dear tertekan berita tv1. Tetiba kuar citer pasal mansion aku ni. Ya.. satu ketika dulu ini adalah projek 'sakit'. Dlm 5 thn gak ter'sadai' smpai la developer baru ni amik alih. Aku harap2 menda ni tak la terjadi lagik. Insyallah tak la sbb 3 blok da pun disambung oleh developer baru tu.Da siap pun, da ada org duduk pun. Mungkin rezeki aku gak jumpa umah ni time skang..kalo dulu..memacam prosedur lagik nak kena follow.

Pnstoberi : jauhhhh lagi nak siapnya.

5 comments:

Che Sue said...

bagus beb..aku mmg nk tau sgt prosedur2 utk loan gomen...amik note..amik note!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya kan..dapat beli umah sendiri..insya-allah semoga semuanya berjalan dengan lancar...kita pun mengharap benda yang sama jugak..klu ada rezeki nak jugak beli rumah sendiri..

PUANSTOBERI said...

CHE SUE,
okeh..after aku anta application ni n then da approve aku akan buat entry pasal prosedur dia. Cina tu kata dlm seminggu da buleh approve kalo takde apa2 masalah lah. Minta2 lah semuanya berjalan lancar.

PUANPURPLE,
Aha, sementara masih muda ni kan, buleh la beli. nati kalo makin lama, insurans cover makin mahal. Kalo nak carik, better bleh cari dari skang.. :))

cikCha said...

akan ku tggu entry mu psl prosedur nak buat loan govt tu...huhuhu

PUANSTOBERI said...

SHAH,
okesss...