Saturday, January 30, 2010

~What colour is your life~

Me : Pink color of koz.
Hehe. So feremfuan kan pink. Hehe.

Okeh. Ini mmg tidak memasal.
Tidak termasuk dalam tajuk [agenda] utama bulan ini pun.

Ada karnival jualan hp gila2 kat Dataran Jelatek.
Dari 28-31 Jan.
Permulaan hanya mao menengok2 apa yg 'gila2' tu kan.
[mmg banner tu tulis camtu yer. dia tulis 'jualan hp gila-gila murah' camtu la lebey kuang]
So, mao tgk la apa yg murah kan.

Tp bila pegi mmg gila2 la kan.
Blackberry dijual secara pukal, bawah 500 melambak2.
Siap ada yg buy 1 free 1.
Rata hp adalah di bawah RM500. Ko pndai deal lagi dpt murah.
Tp Nokia adalah kurang. Yg byk mmg belekberi itu.

Pusing2 shj. Ter tengok blackberry limited edition.
Color putih you...ai terpikat. Sblm deal da dpt rega RM480. Blum tnya bbetul tu.
Tkpe..kita jalan2 dulu.

Tup2 tersinggah plak satu kedai ni.
Explore nyer explore.
Wah..bes nih tipon nih.
Touch screen [ekceli bkn la touch screen, dia more to censor screen sbb ko nak tenyeh2 dgn pen ke apa ke tak boleh.hanya jari. sekiranya jari ko terkena mercun ke mmg tak boleh la ko nak pakai tipon ini].

Lepas tu plak kan, dia ada smart unlock. Kira kita buat satu uruf, konon mcm uruf B la kan. So, bila nak unlock ko tulis je uruf B tu atas skrin tu, maka hp tu trus unlock. Gitu gak kalo kita set kan M as msg, tulis uruf M, jd dia unlock n trus boleh trus msg. Canggih tak??? Hehe.

Lagi satu kalo nak tukar2 mood kat screen pun senang. dia ada 3 slide. jd kalo tak sker slide 1, tolak je dpt slide lain. [iskk..ini nak citer pun payah ni..pepaham sudah]

Hp ini mmg takde uruf yer. Mmg 100% la ko kena guna jari. Hanya jari. Mmg agak jenuh la pada permulaan.

Jadi hati sudah berminat. Yg tinggal kat kedai tu hanya color pink n oren.
Dtg sorang pompuan ni, dia mcm nak kaler pink. Tetiba aku jadi mcm 'aku nak lah sebelum dia beli'. Jadi aku trus kata "ok lah..ai amik la ni, pink"

Ha..tak memasal kan. Lepas tu masa nak tulis resit, dtg lagi pompuan lain. Marah2 kat cina tu sbb dia kata dia da book, tp aku da beli. Haha. Naseb okeh. Booking pakai air liur je tak dapek lah, Kena la letak seratus 2 kan. So, aku beli. Mulanya cina tu kata pakai kad kredit tk kena caj. Then ttiba kena plak. Haiya. Tkpe..sanggup aku pi cross balik jejantas. Seb bek kat stesen lrt setiawangsa tu ada kawanku itu. Hehe. Tp sblm tu sudah letak la seratus kat cina tu. Kang dia jual plak kat pompuan yg bising2 td.

Amik duit je aku dpt la tipon yg tak memasal ini. Mmg tak memasal. Aku rasa kalo pompuan tu takde, mcm mustahil je aku nak beli. Hehe.

Jadi. Aku skang pemilik corby pink ini. Tp hp ini takde 3G. tkpe..aku tak kesah pun. Incik Sani retu ada 3G pun aku tak penah guna, so abaikan.

Lantak!. Cina tu kata ori. Aku rasa tak ori. Lantak. Retu incik Sani pun ori tp tahan 2 thn je. Siap beli kat KLCC kedai betul dia. Tp hadooo jugakkk. Baik beli mcm ni. Tahan 2 thn pun da cukup bagus.

Owh. Aku mmg nak beli hp baru pun ekceli. Sbb incik Sani buat hal. Lepas aku ganti yg riben dia rosak retu, dia buat hal tak leh dgr org yg call ckp plak. Jenuh kena hello, hello. Yg org call dgr aku ckp. Mengong! mcm komunikasi 1 hala plak. Mcm aku tipon my dear, dia jwb call, tp aku tk dgr suara dia, tp aku tau dia dgr suara aku. Trus la aku ckp 'tipon jap ext saya' Ha..gitu.

Dah. Harap cik Kobi [my dear kata mcm nama anjing..wahahahha] ni buleh bertahan la dgn aku. Aku lagi takut sebenarnya pakai touch2 ni sbb lagi la rasa mcm 'rapuh' sgt tipon ni. Emm..berdoa je lah yer.

Sapa2 nak tau pasal cik Kobi leh la masuk sini- SAMSUNG CORBY

PnStoberi : Ya Allah, pjgkan la "usia" cik Kobi ni bersama ku. Aminnn

7 comments:

Che Sue said...

wahhh jeless! apsai ko tak tangkap blekberi?? dia ada wifi..corby ada wifi ke?

PUANSTOBERI said...

huhu.skang ni tipon juai cam sayo je. tkpe, ko balik mesia nati ko beli la bebanyak. blekberi tu da ramai yg pakai. tu yg maleh tu. aku tk pasti la corby ada ke tak wifi. aku tk explore lagik. aku rasa mcm takde. kena pakai broadband katanya kalo nak internet. tp takde hal la sbb aku ada bband kan.

cikCha said...

wuyooo manyak cute lorr itu henpon...suka suka suka...;D

huhhuhu..teringat samsung e730 aku yg kna curik itu...sempat guna 3taun jer...=(

PUANSTOBERI said...

SHAH,
this is 1st time aku pakai tipon ala2 girlish nih. hehe.
Hope tipon ni bertahan lama la ngan aku. Aku tk penah lagi pakai samsung. ok ke ah??

cikCha said...

ok la...kalo x, mana kan mungkin aku dpt bertahan lama guna itu samsung..

track rekod aku guna henpon yg paling skejap ialah SEHARI, pastu esok nyer meraung nak gi kedai tu balik nak trade in yg lain...itulah pengalaman aku guna SONY ERICSSON w850i...huhuhu

yg x besh nyer samsung ni (bg aku la, x tau la kalo org lain...) yg x besh nyer ialah sms tone dia x leh guna format mp3...dia kna guna sms tone yg diber dlm tu jer...huhuhu

ejaa said...

erk kena at2 beli.
skang byk made in china:D

PUANSTOBERI said...

Hai cik ejaa..thanks 4 visiting. A'ah. kat karnival hp tu cina yg jual tu mmg ada kata tipon mcm sony eriksen tu dia dtg dr taiwan. anyway, tkpe ah. dpt pakai sethn tnpa defect pun da kira syukur dari beli yg ribu riban tp 2 thn da rosak. Kan???