Friday, January 29, 2010

~PnStoberi ke Satelitte Building~


KLIA sanun.
2 ari da berkampung kat situ. [berkampung sgt tu idak la kan..cuma half day la duk sana].
Pepagi subuh aku da kat opis.Time biasanya aku masih terpisat2, bertolak2 ngan my dear sapa nak mandi dulu, aku da berada dlm perut bas. Syabas pnstoberi. Syabas!.

Okeh. Tk byk bla bla bla dlm entry ini.
Layan gmbr je.

Of koz la aku 1st time ke bangunan satelit nih. Maafkan lah sekiranya kelihatan agak ke-jakun-an di gmbar2 yg dipaparkan. Org lain mmg la da biasa kan gi area international nih, aku baru nak merasa, itu pun bukan la sbb nak boarding pi Perth ke mana ke kan..just jadi pen-sambut tetamu. Ada majlis perasmian butik baru Karyaneka [anak syarikat Kraftangan]. Menteri yang rasmi. So, ramai2 la kat situ.
Khamis rehearsel. Jumaat betul2 punya.


Ni masa rehearsel. Masih di ruang legar tpt departure. Oleh kerana majlis ni kat bangunan satelit which public yg tak boarding tk buleh masuk, kena la tinggalkan IC. Masa ni nak amik visitor pass n security wristband [kena pakai wristband cam nak mandi kat Sunway Lagoon plak rasa]


Sambil2 nak tgk check point kena duty. Amik la gmbr dulu.

Ni dah kat satelitte building tu lah. Belakang tu eurotrain [mcm la org tatau yek..hehe]


Gmbr ngan kengkawan. Dlm eurotrain pun menjakun amik gmbr. Ngeeehhh...


Ni di hari kejadian lah. Lepas jadi 'patung cendana' berdiri sambut tetamu, kita bergambar la pulak. Hoho.

Dan bila dah abis function tu kitaorg amik kesempatan la jalan2 kat duty free shop ada kat situ. Tp ada menda lawak tau. Masa briefing kan..ada sorang ofiser tu kata tak buleh beli menda2 kat dlm satelit building tu, kalo nak beli kena ada boarding pass. Aku dgr mcm "eish..mcm nonsense je. Org da ada duit kan..pesal lak nak boarding pass bagai" Jadinya masa rehearsel tu aku tnya la trus kat salesgirl kedai2 tu. Dia kata boleh je, kecuali liquor n rokok la tk boleh. Hapa-hapa tah. org yg ckp tu kan. Takkan nak beli cekelat pun tak boleh. Takde masalah pun. Then yg best bila kita pakai pass tu dpt la less 10%. Pastu da bayar, baru cina kedai tu gitau kalo pakai pass staff keja situ dpt lagi byk diskaun. Tatau la brapa % lak. Aku rasa mebi 20%.

Ok. Sapa tgk status aku kat facebook aku da kata nak sambar parfum kan. Mmg plan nak beli masa V-Day bulan 2 nati kan. Sbb leh dpt byk gift. Tp da sementelah dlm tu, aku tgk2 lah kedai2 kat situ. Sgt, sgt, sgt la mengujakan. Jadi........


Hehe. I got Nina!. Hehe. Dpt la murah gak after 10% diskaun tu. Lama dh aku nak beli dak Nina nih. Aku mmg sker bau2 buah. Dulu pakai DKNY bau epal tu..itu sporty sket la dari dak Nina nih. Nina ni feminine sket, tp takpe. I loike..aku kureng sket bau bunga2 feminine nih. Tp sebenarnya perfume hantaran aku pun ada lagi. Elizabeth Arden [EA] yg amenda tah. Seabreeze ke apa ke tah. Kak Lin pun beli gak. Pretty yg EA punya tu. Wangi jugak.

Balik da petang. Tp aku ada pi satu tpt lps balik dari opis. Tempat itu adalah meramai org. Dan sekali lagi aku terjebak.. Abis oih duit kutu aku. Aku nak simpan ASB cadangnya tp tk kesampaian.. akan ku ceritakan citer pasal ini sedikit masa lagik. Sedey..tskkk



PnStoberi : Seronok tp lenguh giler kaki ku ini.

4 comments:

Che Sue said...

eh hantaran kawen ko pun parfum EA ek? hahaha..sama ngan aku aa tapi aku nyer tah pe namanyer..lupa lak aku..botol kaler purple..dah 2 taun kawen tak abih2 lagi weh..heehhehe!

PUANSTOBERI said...

tu la.tk abis2 lagi ni perfume EA aku tu. aku beli set skali ngan mekap retu. tp mekap tu aku tk pakai pun. wat rugi jek
Aku rasa lmbt abis sbb EA ni std 100ml kalo yg besa [perfume lain slalunya 80ml/75ml] lagi satu dia EDP- pakai sket da semerbak kan. Nina ni EDT.

Che Sue said...

aku sebab nk kasi abih cepat..duk umah pun aku spray gak! hahah..lantak janji cepat abih sb aku nk beli hok baru! enche asben bising xkasi beli lain selagi hok lama tak abih..

PUANSTOBERI said...

hehe.bagus.bagus. aku pun incik asben bising gak, tp da sementelah masuk airport tu kan. beli la trus. kang kalo da abis langsung kena beli kat sogo je plak. [kenapa mesti sogo?? ]