Thursday, December 31, 2009

~Pnstoberi dan Cafe nye~


Ini cafe Pnstoberi.
Cafe ini namanya Cho Cho Cafe.
Kenapa Cho Cho.
Sbb Pnstoberi susun meja dan kerusi tu mcm kat cho cho train.
Hehe.

Kenapa perlu susun mcm tu.
Sbb nati buzz rating naik cpt.
Kalo susunan cafe kita kemas dan senang pelayan2 cafe tu nak anta makanan buzz rating kita naik.
Bila buzz rating kita naik, ramai yg makan cafe kita. Bila ramai yg makan nati cpt la naik kita nyer CP [cafe points] dan CC [cafe coins]. Buzz rating itu boleh naik smpai ratus2. Aku tak sker kalo buzz rating itu hanya tinggal 50.0 ke bawah. Tak suka. Pada aku 50.0 adalah markah cukup2 makan. Aku sker markah A iaitu 80.0 ke atas shj. Jadi utk memastikan markah buzz rating itu sentiasa A maka susunan cafe aku adalah statik shj. Tak mengapa sbb aku sokaaa. Haha.

Ok.
Aku mmg sudah naik antu dgn cafe ini.
Mlm je mesti masak2, masak2.
Bila balik opis je mesti bukak laptop dan aku paling sker tgk makanan tu da masak atas stove n berkilau2. Lepas tu kan kalo bukak je trus dia kata :
Cho Cho Cafe
Welcome Back.
While you were gone
You made 56,+++ coins [pencapaian takat ini lah sbb aku baru level 33, kadang dlm 33k,22k]
Owh. Mmg aku sokaaa.

Aku ada try gak main Yoville, Petville n FishVille.
Tp semua tu tak best lah. Eh. Farmville pun ada. Smpai mati lah pokok2 tanaman aku [bes sbb buleh tanam stoberi je..lain tak bes ah. Pehapa je ada lembu ilang lah, ayam turkey ilanglah].
Jadi lelain tu mmg aku tak jenguk lah. Sapa nak jd neber tu aku approve je sbb aku tau nati korang leh besarkan ladang kalo ada jiran ramai kan.

Kadang2 kan, kalo tghari cuti, tgh nak masak lunch pun aku leh berlari2 tgk masakan aku da masak ke belum. Kadang2 aku suruh my dear je tgk kan da masak ke belum. Hoho. Mmg aku da addict mainan cafe world ni wes. Cemana??

Skang ni aku tgh berhempas pulas nak naik smpai level 40. Target dlm masa seminggu je. Haha. Gilos..main ni pun nak bertarget2 bagai. Mesti la kan. Dan aku nak simpan smpai 500k. Retu aku da simpan smpai 400k. Aku extendkan cafe aku. Skang nak simpan balik. Pehtu baru nak renovate cafe itu. Haha. Atau simpan je smpai 1 juta kan. Lepas tu baru bangan jadi org kaya ada duit juta2.

Haha. Dah.

Eh. Bkn kata tadi da buat entry terakhir utk thn nih. Haha. Lantak pi lah.

3 comments:

cikCha said...

yeaaa akhirnye aku dpt gak tgk cafe world ko gaya mana...eheheh...

selama ni aku tgk cafe world melalui FB opismate aku jer...huhuhu

PUANSTOBERI said...

ha..apa lagik, cpt2 la open acc fesbuk. leh kita jadi neber di cafe itu. hu hu hu

cikCha said...

alaaa jgn digodain gue...uhuhu...