Monday, December 14, 2009

~Aku dan 30th birthday~

Samat Ari jadi...
Samat Ari jadi...
Samat Ari jadi to ieda..
Samat Ari jadi..

clap! clap! clap!.. puhh..puhh..puhh..[tiup lilin smpai tersembur2 ayaq liuq]

I'm 30 olredi. Owh! tk sangka..tk sangka..dulu kan ms sekolah rs umo 30 tu mcm da tua benau kan. Skang udah berlaku pd diriku. Boleh turn to 13 balik tak?? [emm..kalo buleh pun tak hingin aih..kuasa nak panjang masa muda..pehtu plak bkn boleh bebas2. Nak pegang duit pun mak ayah tak kasik. Huhu]

Apa terjadi ari ni. Bersmbg dari kisah smlm yg aku terlentok lalok lps overdose ubat batuk. Pehtu my dear wish tpt kul 12. Aku mcm mamai2 gitu je. Aku mcm mimpi ke apa ke tah rasa dia poluk, poluk, kiss2. Yg aku tau asik ckp panas! panas! [malam td mmg panas giler]. Mamai giler aku nih. Kuasssaaaa!!

Huyee!!..Dania menang gadis firefly..opssiee..aku tgh tgk AD nih. Hiksss..Aku kan peminat tegar citew nih [berapa kali mao ckp daaa..]

Okeh. Pagi gi keja cam biasa. Smpai je Rinie wish hepi befday. Salam2, laga2 pipi. Pehtu dtg lak ada se "nama" dgn aku yg baru 2 ari lps befday dia gak. Adik Ida Faridatul aku. Salam, laga2 pipi gak. Adik2 SPS pun wish. Pehtu Liana dtg wish. Sara pun ada call. Pas tu dpt msg2.
[so..dgn ini aku nak minta maaf sbb lambat reply msg korang. Sapa yg bc blog ni sure tau masalah hp aku. Dia takleh nak anta msg. Aku tk sempat nak wak gi kedai. So..mmg aku terasa kecewa sket lah disitu. Tp ptg tu aku ke KLCC gak, baiki jap. Baru dpt anta msg balik]

Dah tu lak pagi ni td aku hectic sket. Bz plak. Dgn tetamu2 yg pepagi dtg nak jumpa aku. Wah!! Bz sungguh lah.

Dan tetiba..."nah kak ida.." kata clerk aku smbil meletak sebuah kotak atas meja. Ptt td aku dgr kat dpn tu ada org sebut2 nama aku.



Opssiee...terharu kejap. Pulak tu kotak dia stoberi. Eiiii!! Suka sgt!.Ada org kedai kek anta ke opis. Tgk lak dlm dia.


Hik. Hik. Hik. I know la sapa yg buat suprise nih. Lagi2 pulak tulisan kat luar kotak tu aku da kenai. hik. hik. hik. Choc Indulgence yer. Tp bukan SR punya, tp lagi setappp dari SR. Sungguh!


Maka kami pun bersama2 menyanyikan lagu hepi befday. Dan aku pun tersengih girang.


Dan upacara potong! potong! potong! kek.

Lepas tu kembali bz,zb. Ingat nak baiki tipon masa rehat. Idak sempat. Ate' udah nak motong kek la, apa la mananye nak sempat.

Kami ke KLCC pas opis. Seb bek incik Sani still under warranty. Pree sajek. Cino tu kata software poblem. Dlm sejam tu sempat la pusing2 KLCC tu. Igt nak tgk wayang ke kan..tp cam maleh ah. Nak apdet blog nih, pehtu nak tgk masakan kat cafe world lagik, yg penting nak tgk Awan Dania. Hehe.

Then smpai umah, godek2 tipon [sbb da kena resetting] mandi, solat siap nak kuar dinner. Cewah! Candle lite dinner ker?? Hehe. Jauh woo kami pegi. Jgn memain. Hehe.



See. Berlatar kan KLCC lagik. Sori la paparan kurang jelas. Ate...tipon da nak abih warranty katanya. Haha. [eh. Sani yg mcm kamera tu cantik giler. Terminat di situ. Rega pun amat berpatutan. Haruskah??. Oh, tidak..igt pada 'mansion di atas kayangan' awak tu ye puanstoberi]


Tembam sudah. Sudah Tembam. Nga.nga.nga.

My dear suka nau tgk gelagat org. Smpai terteleng2.

Kami makan western di HR Steak House. Jauhhhhh sgt dr umah kami smpai my dear sempat lah tgk bola M'sia lawan Laos 20minit terakhir kat umah kami. Huhu. Makan di sini adalah sedap, rega pun berpatutan [chicken chop RM6.50]. Rega tu dari anak buah aku yg Fatin tu tak reti duk diam, takmo duk baby chair tu, asik duk bwh meja tgk kucing, akak ipar aku pun tk smpat nak suap ayam hinggalah skang anak buah aku nak masuk dajah 3 dah. Tp dulu portion dia besau la sket. Sapa yg tak pemakan cam aku ni, mmg secukup rasa lah. Aku kalo makan western mmg di sini lah. Sbb lagi bes dr restoran kapal2 yg org ckp tu.

Dan, abis la citer di ari pertama aku ber umur 30 thn. Eh. Cop! Aku ada hadiahkan sesuatu utk diri aku sendiri lah.

Taraaaaa....

Ngeh. Ngeh. Ngeh. Td pun ramai gak doakan aku dpt baby. Moga2 termakbul doa korang. Buku What to Expect tu mmg bes. Dia ada byk series What to Expect lah. Memula aku nak beli yg What to Expect dari start conceive smpai la melahirkan..tp..tu nati lah. Skang ni baik kita beli before u expecting dulu. Seronok nih..tk sabar nak baca. Majalah parenthood tu. Haa... tu baaaanyakkkkk gmbr baby. Tu aku beli. Saja. Petua baru. Mana tau kalo duk tgk gmbr baby, lelama dia berjangkit. Bkn berlagak namo beli Maj. PaMa tu, tp dia byk iklan. Plak tu gmbr bb pun tk byk, parenthood ni aku tgk byk gak rencana2 dia,gmbr bb every each page. Ai loike..

Oklah korang. Itu saja cerita di hari pertama aku berumo 30. Moga hari2 mendatang akan membawa kebahagiaan utk diriku. Untuk Suami terchinta..[cewah!] mekasih kerana sudi menjadi pelengkap hidup sayang. I looooveeee u very much!! muaaahhh!! Jom baca buku ni sesama nak. Teori dulu pehtu praktikal. HAHAHAHAH !!!!

Pnstoberi : Hanya berdoa dan berusaha.

8 comments:

Riena said...

Nak wish lagi...
selamat hari jadi kak reen...ekekeke
sedapnyaaaaaaa kek tuuu

Irtiyah said...

Salam

Seronoknya dia sambut besday :) sehari yg sibuk kan?

PUANSTOBERI said...

RIENA : tenkiu yang. Muahh..muahh!. ya, kek itu mmg setapp. Boleh di dapati di australian kek jalan bkt bintang. Eh, ye ke..tah!

PUANSTOBERI said...

CIKGU IRTIYAH,

Hehe. Seronok sethn sekali. Lg2 pulak dpt saprais dr cik abe kan. Hiksss..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

insya-allah.puan stoberi..rezeki zuriat pasti ada..lambat @ cepat jerk..kita hanya perlu berdoa n berikhtiar jerk ...tuhan maha mengetahui apa yang terbaik buat umatNYA..amin..amin..dan anyway hapie besday..semoga dipermudahkan segalanya..amin

PUANSTOBERI said...

PUANPURPLE,
Mekasih puanpurple. Semoga impian kita akan menjadi kenyataan.

aNgeL pUTiH said...

wallawehh.. baju yg purple tu sama ngan saya laa!! hahaaha.. hepi buffday kak.. moga cepat dpt bby.. :p (nak wish jugak walaupun dh terlambat.. )

PUANSTOBERI said...

ANGEL,
kan retu akak da tego kat fesbuk bj kita tu samo..pah ni buleh la kita wat nasyid team eh. Haha. Yach! tenkiu yang..moga thn dpn apa yg angel ckp tu akan menjadi kenyataan