Friday, December 11, 2009

~Aku dan Incik Sani~

Hah!
Pikir la Incik Sani mana.
Incik Sani rakan sepejabat ko ke.
Incik Sani jiran sebelah umah ke.
Atau Incik Sani pak sedara ko.

Tp ini incik Sani yg aku dah bela dari awal thn 2008.
Sudah buat hal dgn aku.

Sgt geram.

Mmg geram. Tk kuasa betul.

Call in. Boleh
Call Out. Boleh.
SMS in. Boleh.
SMS out. TAK BOLEH!!!

Dari ari Selasa retu dah.
Dah call Celcom. Katanya buat troubleshot ke amenda tah. Tp yg kena setting balik no SMS center tu lah. Dah. Aku dah buat. Tak mahu jugak.

Tukar SIM Card ke phone lain. Dah buat. SMS boleh plak send.

Maknanya apa tu?? Maknanya Incik Sani tu la buat hal.

Aku fed-up dah. Dulu penah gak mcm ni. Virus katanya.
Seb bek la Incik Sani ni di waranti kan dgn anti-virus yg kalo kita nak repair dia bg free jer.
Tp masalahnya bercinta nak ke KLCC tpt asal dia tu.
Walo dkt didpn mata aku je. Tp ttp bercinta [eleh..kalo masa bercinta mao dan2 tu gak pegi trus KLCC kan..kan..byk alasan la skang].

Eh. Dulu masa baru beli tipon ni kan aku da buat personal warranty. Pakai hingga dua tahun atau dapat anak pertama, mana2 terdahulu. So, tipon ni da 2 tahun. Haruskah????
Hah! Takde makna..kan nak simpan duit nak wat 'mansion di atas kayangan'. HaHa.

Dah. Aku geram.
Balik kang tukar balik lah tipon zaman batu dulu.
No MMS. No GPRS. No Camera.
Hah! Padan Muka.

Puanstoberi: Mimpi ada org adiahkan BB on 14 Dec. haha!

3 comments:

cikCha said...

wehh mmg ada spesis henpon x reti bahasa yg mcm tuu...
baru2 ni aku mendpt kat henpon nokia6290 aku tuh...dia punye coverage mcm cipan!! full bar tp sms in lmbt giler lah nak smpai,kata lah ko sent pkul 8.30 pagi td, haar mau dkat2 tghari kang baru aku dpt...pastu kalo org nak call aku,full bar ni tp dkat diorg katanyer aku berada diluar liputan kwsn...
skrg henpon aku dlm manual jer la kata bleh 3g tp hakikatnya aku x dpt ber 3g ngn sesapa dah...
setting mms pon 1 hal lg nak cite...
wahhh pnjg lebar plak aku komen, baik aku buat posting kat blog aku tu jer...ahahahha

sowii yer tuan umah...;p

Che Sue said...

time ko jumpa aku 1st time tu, hp tu aa ko bawak kan ko kata baru beli time tu..dah prob ke? aku nyer model bawah skit dari ko tapi stil menten weh 3 taun lebih dah..siap dah mcm2 gaya terjun tiruk dia buat...yg menirap..yg melentang..
aku tunggu dia berkecai je baru nk beli baru..hehehe..

hp ni,makin baru model, terlalu canggih, makin ngada2 hp selalunyer..cuit skit dah rosak!

PUANSTOBERI said...

SHAH : Tkpe Shah. Aku tk kesah la komen pepjg. Tp nyer tu lah. Aku menyampah nih. Esuk kena gak gi KLCC.

SUE : ha..yg tu la Che Sue. Sabau je lah aku. Ini aku tatau la apa kena. Tetiba je tk leh send msg. Asik q jer. Hampeh tul!