Wednesday, October 16, 2013

1GB atau 2GB?

Sedang berkira kita mahu men-downgrade kan data plan yg sedang digunakan.
Jadi, tgh berfikir, nak amik yg 1GB sahaja atau pun 2GB.
Aku mmg nak cut cost memana expenses merepek yg aku bayar bulan2 skrg ni.
Utk internet/communication expenses je dah lebih 200 ringgit/mth. Sangat membazir.
Aku mmg guna data plan DIGI (tp ni sket je - 500mb sajork). Sbb ni supplemen line kpd myDH. 
Lps tu dah ada broadband yg 5GB which skrg mmg aku tak guna pun. Sgt2 jarang gunakan. Malas nak on laptop. Ada gak cadang nak terminate kan, tp kang kalau ada apa2 hal nak guna internet, payah pulak. Lagipun tak membebankan sgt. Sokay lah.

Yg perlu downgrade ini lah.
Rasa nak turunkan jadi U28 tu je cukup lah kot.
Murah sket bayo. Lagipun coverage UMobile ni hanya excellent kat bando2 beso je. Ce kalo balik kg. Menyakitkan hati. Mmg guna wifi streamyx je pun kalo balik kg. Sokay la kot kan kalo 1GB pun.

p/s : staff umobile ni mmg nak kena bagi customer service course lah. Dulu call pun terhapa jugak. Ni even kat kaunter pun, layan orang cam hampagas je. Boleh tak friendly sket muka tu. Kalau pun kau tak dapat cuti hari raya, muka tu jgn buat org annoying boleh? Benci aku. Terminate terus baru tahu (harus ada orang komen cam gini ni - jgn marah, sabar.. sabar... bluerghhh....)

4 comments:

Rizziela said...

samalah..sy pun malas nak hadap muka customer services.. tp sebab internet dia paling murah...pakai gak lah

CIK PUAN TIPAH said...

Saya pakai U28 utk ipad. So far ok. Sy register di Plaza Alam Sentral Shah Alam. Ok je layanan dia. (Kedai cina..)

Tp ada masalah jugak ni ngan bil bulan pertama. Blm berkesempatan nak gi komplain je lagi..

cik nadiakeeza said...

jgn marah.. sabar..sabar... kohkohkoh...

Masya said...

Kt org pakai sim broadband jer kikiki wifi suami isteri kat rumah tu pun klu sy rajin nak on, kat kg pakai streamyx... Wifi kikikiki.. Klu pg mane2 pakai sms jerlaaa xde wassuppp .. Berasapp. Sbb hubby x bg beli umobile huhuhhu