Monday, October 14, 2013

Surat Pekeliling : Pemakaian Suit Pants Bagi Pegawai Awam Wanita Semasa Bekerja


JPA baru keluarkan last Friday.
Dulu pegawai awam tak boleh pakai slack.
Sekarang dah dibenarkan.

Tapi, bagi Pihak Berkuasa Berkanun cam weolz ni, pemakaian adalah tertakluk kepada penerimaannya oleh pihak berkuasa.
Jadi, tggu ya smpai di 'wartakan'.

Contoh suit yang dibenarkan



Nampak la ala-ala korporat sket kan. Hihik. Lps ni kalau bertugas parlimen pun smart sket kan. Hihi
Tapi, saiz 'comel' cam aku nih kan payah la nak carik slack ready made. Satu hal pula nak ber tempah bagai.

Tak mengapa lah, pakai skirt (labuh) lagi bes kot.
Hihi.

************
Tapi sebenarnya, mmg sebelum ni aku nak carik blazer ala jacket. Kira cam aku takmo la pakai blazer sbb nampak cam poyo formal sgt kan. Nak carik jacket. Pakai ngan skirt labuh/kain itam. Kat dalam kalau pakai kemeja lengan pendek pun oke. Contoh camni
Lawa. Mana nak carik nih.

Ni nampak cam blazer sket

Ni lawa. Suka!

Ni comel. Tpi tak tutup punggung plak.

1 comment:

Tyra dan Zami (Tyrazami) said...

OmG!! Pas ni leh la pakai... :-))