Monday, September 27, 2010

~Pasal Soalan Itu~

Pelik oih. Aku pikir da hmpir 2 thn aku kawen ni takde dah la soklan2 mcm tu.
Ada jugak lagik...
Tgk aku gemuk, tnya soklan tu.
Bukan..bukan tak buleh tanya..tp cuma letakkan diri kita pula di tempat org kena tnya tu.
Ter guris tak perasaan?
Cena kalo kita shift kan soklan tu kepada "eh..duk tnya kat org ni, awak plak bila nak kawen? bleh cepat2 beranak"
Boleh??
Tah..aku tak penah la nak sebuk tnya bila org nak kawen, nak beranak..tp org sker la sebuk2 tnya ke aku.
Kalo la ditakdirkan satu hari nati org yg bertanya tu duduk di tpt aku pula, baru dia tahu 'sakit' nya perasaan masa menerima soalan tu.

Dah lama aku tk dgr soalan tu. Sapa tak mengandung dlm 2-5 bulan lps berkahwin mmg la hazab dgr soklan yg sama dan bila kita menjawab pelbagai komen plak yg bersambung lps tu. Ada yg mmg hazab dan ada yg memberikan motivasi.
Entah. Dgn keadaan aku yg hampir 2 thn tak mengandung ni, serius..aku rasa aku amat berbeza dgn org dan kadang2 ia buleh buat aku low-self confident which that's not really me.. keadaan persekitaran yg mendesak aku utk berpikir mcm tu. Tp aku harus hadapi jugak. Dan aku redha sbb aku tau Allah datangkan dugaan ni sbb Dia tahu aku boleh hadapi. Persetankan la org2 dgn soalan yg tu.

Ah! Dah la. Malas nak pikir. Baik aku pikir task seterusnya utk buat entry iPhone tu.

7 comments:

ekinashikin said...

betol..betol..betol..kita pon x suka soklan tu...benanah telinga rasanya...

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

sabar ek.. rezeki ketentuen Ilahi..
dulu saya baru seminggu kawen ada yang tanya soalan tu.. gilozsss!

ejaa said...

be strong k.reen :)
moga rezeki tu dipercepatkan Allah.
Insyaallah.

Irtiyah said...

salam

nak menyampuk kat safinaz... yang tanya tu macam buta sains kan? eh tak... buta hati kot... hahaha lawak [memikirkan...punyalah gelojoh nak busy body a.k.a nak tanya] geram sebenarnya... huhuhu


to pnstoberi; kalau sakit hati sangat2 kan... tanya dia... ko bila nak mati? kalau ko tak tahu.. sama la dengan aku. tapi kalau nak lagi kejam... tak payah explain. tanya je bila dia nak mati. hahhaha geram!!!

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

irtiyah: kekadang derang ni peramah tak bertempat.. hahaha rasa time tu telinga ngan hati turut merah... hahaha nasib baik pakai tudung tak nampak telinga...

sabar ek.. kakak saya 11 tahun tgu baru dapat zuriat

yang pasti Tuhan lebih Arif bila masa yang sesuai utk dianugerahkan kita rezeki berupa anak2...

PUANSTOBERI said...

ekinashikin :
Senaseb eh kita..hanya kita yg merasai memahami bagaimana perasaan tu.

Safinaz :
Mmg la bersabar, tp kadang terpikir derang ni takde soklan lain ker.

Irtiyah :
Haha. Tergelak btul bila bc komen kali ni. Nak terai la smash camtu balik kat derang. Hahahaha..

PUANSTOBERI said...

safinaz :
11 tahun kan?? umm..rezeki Allah nak bagi, tatau lambat ke cpt kan? tp ada je yg sibuk nak tau bila bila. Sgt menyampah.