Monday, September 13, 2010

~Bunuh-Bakar-Buang~

Rata2 blogger suma tempek pasal citer ni. Tp mmg tragis la. Dan satu lagi kes bunuh akan menjadi sejarah negara, yg akan org igt. Lagipun peristiwa tu berlaku masa umat Islam suma sibuk bergembira menyambut Aidilfitri.

Kenapa ada insan yg sebegini kejam. Nak kata tak berpelajaran, dah bukak law firm sendiri. 

Aku follow citer ni kat porem jer. Memacam andaian dpt kat situ. Bes gak layan. Smlm smpai ngantuk2 baca. My dear tnya apsal aku nak follow sgt citer ni. Umm..sesuatu yg 'lain', dan melibatkan kes ber profil tinggi takkan taknak follow kan. Dah jadi bahan cerita d hari raya, harus la kena follow. 

So, meh tempek apa citer kat sokkaba plak. Aku pilih sokkaba Berita Harian la yer. Cerita sepenuhnya klik je ni - Berita Harian



 ****

Giler tak giler la. Kejam tak kejam la. Mengarut tak mengarut la. Mmg mcm citer2 kat pilem plak. Ngeri oih. Apa2 pun tahniah jugak utk pasukan PDRM. Kira mcm cpt gak la solve d puzzle kan.. walo da makan 10 ari gak, tp igt senang ke mao trace.
Derang ni pun, lenkali kalo buat jahat tu, buat jahat trus. Apa barang bako kat ladang sendiri, pegi la ulu banat utan memana gi bako. Tkpun alang2 da ke Morib tu ada laut, amik la bot laju, pi campak mayat tu dlm laut. Sorang pun tak dpt detect. Eh. Tp polis bukan trace mayat kan. Derang dpt trace sbb ada antara suspect mengaku. 
Hai la..kaya pun susah..tak kaya pun susah. Banyak nyer duit derang ni kan. Ada juta2. Berapa keturunan makan pun tak abis. Isk...bila nak kaya smpai jadi jutawan neh??? Kena jual produk kecantikan la napaknya. Eh. namo la jutawan sgt, nati jd camni plak. Nauzubillah..mintak simpang. Tp nyer kesian juga tiga yg lain tu. Untuk family derang juga diucapkan takziah.
Tak tau nak kata apa dah. Berdoa lah kepada Allah setiap kali slps solat agar kita dijauhkan dari menerima bencana sebegini. Cuma persoalannya sekiranya kita yg ikan bilis ni diperlakukan sebegini adakah segera dirungkai kan segala misteri yang terjadi????

4 comments:

azeul said...

suatu kegilaaa..tanjong sepat yang sebelum ni aman damai telah digegarkan dgn penemuan ni...giler dekat la dengan kg ayah teman....tempat sunyi=line clear la kot...

PUANSTOBERI said...

takut wess....ngeriiii

ryn said...

weh.. gegar jantung bila aku nengok hal ni kat TV... giler kentang betul la diorang nih...
da mcm zaman jahiliah pun yer jugak.. suka suki jer buat org camtu....
reen,, aku pun byk kali terpikir benda yg sama cam ko tulis kat perenggan akhir tu

PUANSTOBERI said...

RYN :
kannn??? aku nak tulis pjg lagi tu. Tp ye lah..dgn status pekerjaan kita ni, kena la ada etika dlm penulisan. Jgn belasah sembarangan. Paham kita2 dah la kan. Huhu.