Tuesday, August 13, 2013

Edisi Kalau Dah Jodoh Tak Kemana

Wah. Macam tajuk ceramah ustaz Kazim plak. Haha.
Apa yg kalau dah jodoh ni?
Hihihhihihihi.
Gelak gelak gelak.
Hihihihi.

Rentetan dari entry ini
Sebenarnya ada hati nak ke Sogo sblm pulang bercuti tu.
Sbb rasa cam ada kat Sogo lah apa aku hajati tu.
Tapi, mana masa nak di selitkan.
Takde. Dan jangan buat hal.
Nak carik kuih semperit susu pun susah.
Dah. Redha. Pas raya sambung carik balik.

Tetapi, pada hari nak balik kg tu (Selasa), adik aku sorang ni, Zue tag aku kat insta. Dia gitau "kekda, bag ni banyak kat MV"
Mula la aku jadi gundah gulana. Tak keruan.
Jadi ding dong ding dong, dapat gak celuih ke MV jap sebelum balik kampung.
Tweheheheheeeee. 
Gelak gelak gelak.

Memula tgk kat tpt Polo tu takde pun design tu.
Pastu tgk gmbr Zue tu napak cam area2 kat Carlo Rino.
So, carik situ.
Haa... terus cam.. oh my polo..oh my polo.
Haha. Gilos...


Smart?
Harus la... Tu bukan dua beg aku beli. Giler ke hapa nak beli smpai dua.
Tu satu beg, tp sebelah design lain (black), sebelah lagi ada stripe kaler merah.
Tanya kat promoter tu apsal ada 2 jenis Polo. Dia kata polo satu lagi suppose jual baju je. Dia tak dpt lesen jual bag (aku rasa tu polo haus tu lah sbb dia ada jual baju). Entah. Aku pun tak amik tahu lah. Yg aku tahu aku dapat apa aku hajati nih. Memula mmg nak amik yg kaler krim tu. Tapi kang cepat kotor. Jadi, amik la yg itam merah nih. Sebenar, kalo berbaju kurung tak berapa nak sesuai lah pakai beg gini. Ini beg gi jalan2 je nih. Kalo pakai dress ngan cardigan pun smart pakai bag nih.
Ailoike. Ailoike. Ailoike.

So, skang bule tido lena.

Thn dpn baru beg lagi. Cukup la setahun satu bag. Hihihi.
Tu lah dia yg kalau dah jodoh tak kemana. :)
Thank u Zue..

6 comments:

Puan Awin said...

salam aidilfitri kak...

ChentaHati said...

oh, ini adalah sangat KIJAM. tetiba acik pun TERberkenan kat henbeg ini. oh, plissssssssss... duit pakjib bagi b4 raya hari tu dah buat beli tudung. *ada jugak aku rembat duit raya CH ni kang*

Masya said...

ni bukan kalau dah jdoh jer.. kalau dah rezeki mmg rezekilah namanya ...

Nurzakiah Hanum said...

nie namanya rezeki

Jee Abdullah said...

wowwweee...memang kekda. kalau jodoh tu memang ke mana. ye ke beli henbeg setahun sekali. mana tau ade lagi jodoh susulan???hikhikhik

Maria Firdz said...

Alhamdulillah.. Rezeki..