Friday, June 21, 2013

Tuhan Sedang Menguji Kita

Memang tajuk tu tajuk buku pun.

Buku tulisan ustaz Kazim Elias.
Lama dah beli. Masa Pesta Buku 1Malaysia bulan Februari tu ari lagi.
Tapi nk menghabiskan.... amboi aih... payah sgt aih.
Kalo novel tu, sehari boleh abis kan.

Eh. Sebut pasal novel, da lama aku tak post entry pasal novel ya.
Hurm. Aku stuck kat satu novel ni.
Rupanya kalau tebal sgt aku jadi bosan plak nak baca.
Jadi, stuck. Lps tu trus rasa malas. Tggu la bebila sambung.
Dpt cuti 3bln plak ke nanti. Eh? Manade cuti 3 bln. 2 bln ja. Hihi. Tp tu entah bila la kan.

Oke, lupakan perihal novel.
Akhinya habis juga aku baca. At least, ada juga buku ilmiah yg aku baca semasa m.c ni.
Sungguh, tenang je jiwa bila baca.

Pada siapa yg dah beli, tp tak baca lagi, cepat2 baca. Mmg bes.
Kadang2 ada lawak juga. Cam yg dalam rancangan Kalau Dah Jodoh tu la.



14 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum kekda. sheila tengah baca buku hudud.. novel semua dah habis baca. alhamdullilah baca buku agama ni banyak faedahnya kan

ieda said...

mesti best kan buku ni. Suka jugak tengok Kalau Dah Jodoh tu, seronok.
bgs baca buku2 ilmilah mcmni,untuk tambah pengetahun kita.bgs la akak ;)

♥ ROS ♥ said...

Ade bca kejap je ari tu. Mmg bes..lawak pun ader kan..kata2 dia kdg2 leh wat org laki sentap jgak..hehheeh :)

wantie said...

ya Allah sedang menguji kita.

join GA ni. dpat 35 ringgit
http://lovingwantie.blogspot.com/2013/06/menang-rm3500-melalui-ga-lambang.html

Farhah said...

saye singgah sni ye. semoga ujian yg Allah swt beri ade hikmah.

Chekgu Azrine said...

Wah..syiokkan bercuti lelama.

Maria Firdz said...

tu la.. sdg cari buku ustz kazim ni.. cerama dia mm best.

iduraz said...

Eh ada la sis cuti 3 bln..one day insyaallah..hikss

Masya said...

jatuh cinta dgn novel bila hati kata sayang - marissa , dah baca .. tak saba² nak tahu kesudahan .. bestlah dia menulis .. buat kita tersenyum² baca .. menjiwai btl ..

saya baru tahu psl buku ustaz kazim ni, buku yg sham kamikaze tulis pun x terbeli lagi ... note lg satu buku yg akan di beli insyaalah..

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Membaca jambatan ilmu. Hihi


IEDA :
A ah..bes, bule la beli nati.. :)

PUANSTOBERI said...

ROS :
Hihi. ustaz kazim mmg penyampaian dia bersahaja je. dalam buku pun camtu jugak..


WANTIE :
Nati saya jengah GA tu yer :)

PUANSTOBERI said...

FARHAH :
terima kasih singgah :)


AZRINE :
Syokk??? :|

PUANSTOBERI said...

MARIA FIDZ :
Carik la..mmg bagus utk koleksi kita.. :)


IDURAZ :
Ikut kelulusan KP. Kalo kump PnP biasanya kami dapat 2 bln ja :D

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Akak rasa Marissa mmg bes lah kalo buat novel. nenati nak beli lah buku yg Yana kata tu. Tp nak abiskan dulu yg kat umah tu. Melambak lagi tak baca. Huhu