Monday, December 24, 2012

Suka Suka Jadi Duka


Orang kata bulan 12 ni bulan byk tragedi berlaku kan. *secara kebetulan*
Tgk lah dulu, kes Highland Tower runtuh. Bulan Disember jugak.

Berbalik pada kes budak lemas di taman tema ni.
Seriau rasa.
Tp kat Malaysia ni macam bermusim.

If musim buang bayi, maka seme citer berkisar pasal tu.
Skang budak lemas plak.
Dulu, rasanya kes camni jarang2 ada.

Malas nak tulis salah siapa, betul siapa.
Tapi kat memana theme park pun, even kat Morib (Gold Coast Morib Resort) yg kecik tu pun ada life-guard yg jaga. Tp kalo dah ramai2, dah meriah ber famili day, tak terbuat dek life-guard tu, maka tanggungjawab sebenar dan sememangnya perlu adalah dari waris dewasa yg terdekat lah. Mmg kena keep on eye je bebudak ni. Air wey..bahaya. Dalam ke tak dalam, memacam boleh berlaku.
Pulak tu, budak budak kan. Mostly kalau dah jumpa air mmg tak keruan.

Sbb tu, kat pool umah aku tu, aku cukup seriau if ada budak2 yg turun takde pengawasan - lps tu duk kat kolam dewasa. Walau tak dalam mana - tp kalo dah malang orang kata tu.
Kat situ, seronok je bebudak 5,6 tahun ni mandi manda. Dari kolam kanak2, dia p terjun kat kolam dewasa.
Sapa pun tak jaga (tgk dari atas rumah agaknya).
Kita pulak yg kecut perut nengoknya.

Entah. Malas nak cakap lelebih.
Nati ada yg smash 'engkau takde anak, apa tau?' (-_-")

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Tu la kann..mcm bermusim...

::EIDA:: said...

Ayat yg terakhir tu.. tettt! T___T

tentanghati said...

perkara dah nk berlaku tak boleh nk salah kan sesiapa..semua ketentuan takdir..kita kena sentiasa beringat termasuk saya

joijoi80 said...

dah byk anak gamaknya sampai x kisah keselamatan anak..

Masya said...

berhati² sebelum terkena... bdk² ni kalau dah seronok sgt di ckp pun takmoo dgr...

ch@ said...

Stuju ngn Yana@Masya. Even, mndi kolam kat rmh pun, kita soh abi tggu. Ddk tepi perhatikan. Dlm bilik air tkt jatuh licin, xsedar. Mntk dijauhkn la.

cikbedahlaser said...

demam rotavirus tu pon menakutkan... uhuhuhu nk g sungai pon jd risau...