Thursday, September 27, 2012

Sambung Citer Kupu Kupu

kredit : here
Oke, sambung citer kupu kupu dalam perut semalam.
Phewww.... lenkali toksah duk buat cemgini lah. Kecut perut seme ada.

Citernya begini (kena citer gak utk kenangan lps abis blaja nati ni Insyaallah...)

Smlm kelas HRM. Dtg cam biasa lah.
Tetiba dtg grup member kat aku. Dia ni foreigner. Dari Iran.
So, dia tnya ada bawa case study tak?
Aku tanya case study apa?
Dalam nak citer tu lecturer da masuk kelas.

Lps lecturer masuk terus dia kata, ok kita bersedia dgn presentation.
Grup 1 - dia sebut nama. Lps tu grup 2 - adalah grup aku. Dan ada grup 3.
Aku pandang sorang lagi grup members. Dia pun tatau apa menda nak present.
Astaga.
Dalam ber4 kami (sebenar ada 6, tp 2 orang tak smpai lagi), sorang pun tatau ada case study n nak kena present.
Sebenarnya lecturer hantar case study tu thro spectrum. Padahal, pagi smlm tu ada la aku masuk spectrum. Apa hal aku tak pasan pun ada case study tu. Itu yg buat aku terkilan abis. Pulak, aku masuk gak spectrum version 2 punya. Takde apa pun.

2 grup yg lain dah ready la dgn derang nya slaid powerpoint utk presentation.
And kiterang baru nak baca case study tu.
Mujur lah sorang lagi foreigner (Thailand) dalam grup kiterang tu volunteer nak present. Dia baca seimbas lalu, then tulis point penting kat whiteboard.
Hah! Amek kau. Traditional method.
Tp mmg yg orang Thai tu sgt fluent English dia sbb dia blaja dulu pun kat Finland. Lawa budak ni. Islam. Nadia nama dia. Memula aku igt dia melayu. 

So, dia present ngan Farisa (Iran) tu.
Giler ah. Mencik tau camgini. Lps ni hehari nak tgk spectrum. 

Tu arr... camgini la bila yg dah kerja nak sambung blaja kan.
2 grup lagi tu mmg full time student. Mean, derang tak kerja. So, pepagi derang ada la masa nak diskas ke apa ke. Yg kiterang ni.... Adui..dui..

Oke, pas ni nak carik topik research plak. Kena gi Nat. Library la ni sbb takde masa nak pegi ke library UM sanun. 

*phewww.....* tarik nafas lega

*lupa nak tmbah, case study itu adalah sebanyak 10 mukasurat!

9 comments:

Carmello said...

hoooo...kak reen.. kalau saya gelabah dah.. paling tak suka kalau tetiba kena present...

Chekgu Azrine said...

biasa ar..kerja sambil blja..saya jgk mcm tu..huhu..

Zana Adieyza said...

haruslah adakupu2 dalam perut sebab last minit baru tau semuanya kan?? hehehehe..

sabar kekda, mula2 mmg mcm tu kot.. nnti dah masuk sebulan ok lah kot kan..

Anum said...

menarik

PutriesNoora said...

nasib baik ada penyelamat!!hohoho..neves noora baca...

Sue-Rya Qistina said...

fuh....agak lega di situ. klau semua ahli group x buat, mmg masak r. teringat time study dolu2. tp skang ni dh beranak pinak, malas pulak nk sambung belajar. *otak dah tepu* hehehe

maszmadi said...

cantiklah kupu2 dalam gambo tu kak ida..... haha

lari topik

cikbedahlaser said...

pengsannnnn

ingt salah masuk kelas td.. ahhahaha

::EIDA:: said...

Lama tak present! hihihii.. Chaiyokk kekda... =)