Wednesday, September 5, 2012

Edisi Poyo : Konon Bizi Nau Ler

Rabu : Medical Check up
Khamis : Interview
Jumaat : Registration
Sabtu : Moving
Ahad : Clearing
Isnin : Masuk sekolah.

As per my status kt FB lah. Yang poyo kononnya sebuk terlampau lah. Haha.

Tp mmg yer pun. Pasal kerja. Pasal rumah. And pasal study.
Semua tu cam mendesak je.
Time ni la seme pun menyerbu.

Tapi aku suka jer. Ini la challenging kan. Suka je mencabar diri utk meng-handle segala urusan ni. Bes. Lagi satu bes sbb aku takde la pikir sgt pasal 'kekurangan' dalam diri ni. Sbb Allah dah bagi memacam. Smpai sesebuk ini. Jadi, utk kengkawan lain,yg ada 'kekurangan' tu, jangan pikirkan sgt tau. Kita cari memacam 'kerja' agar kita sebuk. Ala, kalo takde sgt pun sebuk sebuk kan diri gi open house cam che Eida Gedik kita. Tehehehe.

Oke la. Tak buleh berlama lama.

Esuk interview. Seharian lagi la membeku dalam bilik temuduga tu.
Tukang jaga pintu, mmg kena duk skali dalam bilik tu. Huhu.
Eh, kali ni panel interview dari Kementerian napak cam strict. Pegawai baru dari JPA.

Siap dah mintak senarai tugas dah tadi. Suh fax ke dia.
Haaa.. ayok...ayok... taktau... naseb la kalo dia suh speaking.

Mmg kena strict la sbb kali ni interview utk kump PnP.
Ayok..ayok... taktau.. taktau.. ayok... *dah kenapa???*

Oh. Lps ni kena ready wat memo tunjuk sebab pada sapa yg tak pegi Janji Ditepati retu. Ramai la plak nak menuntut keadilan ya. Sabar..sabar... kami tgh concentrate interview dulu. Lps ni kami buat. Atau pun ke ada yg nak tolong ke buat memo? Hahahahaiii..... :P

5 comments:

eda_ej said...

sonoknye masok skolah balik.. rindu zaman tu..

Carmello said...

Kak Reen.. Masa interview semua candidate kena speaking ker? Heheh Saja je nak tahu... =)

eKa said...

huhuhuhu jadi super girl la napaknya...selamat kembali ke sekolah ye kekda.smoga semuanya berjalan lancar

Zana Adieyza said...

yup, zana & adiey pun selalu jugak menyibukkan diri.. selalu jer x ada kat rumah.. kalau duduk rumah jer mesti rasa sunyi berdua.. kalau sibuk2, mesti terlupa sekejap.. hiihi

Masya said...

samelah bz jugak .. tp sempat jugaklah jeling blog bw huhuhuhu.. harusssss