Wednesday, September 5, 2012

Edisi 55 Tahun Merdeka : Janji Ditepati

Story semasa hari Merdeka tu hari.


Sila bawa kad ini bersama untuk cabutan bertuah.
Entah. Taktau la bertuah ke tak.
Taktau pun bila masa tah dia umumkan nombor tu.
Aku isi satu. Malas lah. Bkn lucky pun.
Rerakan lain isi byk byk.

Sehari sebelum pegi, ada briefing.
Dlm instagram aku dah ngomel ngomel kan.


Hari kejadian. Janjinya kul 3pm da ada di opis.
Aku kul 3.30pm baru hegeh hegeh.
Daftar - dapat 'token' -  naik bas. Ngeh..
Ceria je weols kan. Ada byk bas. Bas ni bas BKP ja.


Semangat kan. Tengok aku pegang si cilik tu.
Ya Allah, si Aisy tu sgt la behave. Sapa pegang pun 
tak kesah. Dia anak, anak buah aku. Huhu.


Keadaan kat sana. Masa ni dah nak malam dah.
Ramai giler giler orang. Pergh. Semangat btul ya.
Kite ni kalo tak kerna wajib tu mmg tak la sampai.

Ada yang kata 'rajinnya' pegi. Hihi. Mmg kalo tak kerana 'arahan', kita tak pegi la. Tp kerana rasa tanggungjawab tu kan, pergi je la. Lagipun kalo dah kebertanggungjawabannya dalam unit tatatertib, ada rasa ke taknak pegi? Napak senang job task baru aku ni, tapi... menunaikannya mmg payah sbb unit ini la akan jadi role-model. Nati orang kata 'alah, unit tu pun tak pergi' dan Alhamdulillah, seme team aku pegi. Cuma sorang la, sbb dia pregnant n dpt surat doktor. Dan one more thing, tak pegi kang, ada yg buat memo tunjuk sebab utk diri sendiri. Hihi. 
Ala, bukan selalu pun kan. Sekali sekala. So, chill sajorkk....

9 comments:

JIVEBUMZ said...

en bob kite pon pegi kak.. kesian jer tengok muka terpaksa rela hehehe

Sue-Rya Qistina said...

saya ni mmg minat program2 camni. tapi disebabkan incik asben agak bz, so x dpt pergi. lgpun ade anak2 tecik yg tgh melasak, lg haru dibuatnye nnt. huhuhu. rugi je rasanye x dpt join!

♥ ROS ♥ said...

Sonok dpt terlibt Aktiviti mcm ni... :)

::EIDA:: said...

Sepatutnya Ida kene pergi gak, tapi tipu nak balik kg.. Sudahnya nama hubby naik kene pergi, nampak benor ida ni menipu.... HAHAHHAHA

Lantakkk janji tak perlu pergi..

cikbedahlaser said...

nama naik gak.. tapi mnt excuse... ai mau pindah umah.. mak ai dtg dr kg... even alasan sblm tu.. ai nk pindah rumah dan balik kg....
tp ramai gilooooo

blk dr perhimpunan ni.. dak2 opis dok la ulang.. weiii aku dpt preve wei.. x aku dpt chevo.. ahahahah

eda_ej said...

dah macam skolah plak kene wajib2 bagai nih..

Zana Adieyza said...

wah, wajib eh kekda.. tp betul jugak tu... sesekali kan.. so pergi jer la kan..

ch@ said...

kalau mama kita ni, suka dia. dpt pergi2 sesaja mcm ni. nk harap anak suami bawa mmg takde la, memasing busy. kita ja dah busy ngn anak2. hahaa.

anitadiana said...

kak ita pun gi reen...saja bersama hubby dan rakan opis...