Wednesday, September 5, 2012

Edisi Nasi Padang : Sari Ratu

Asik la buat entry tanpa gambar. Bosan eh? Haha.
Oke, meh nak tempek gambar ini.

Ini pun sesilap haribulan ada yg tak dpt nak view sbb amik dari FB.
Itu gmbr makan lunch last Saturday.
Di Sari Ratu Jalan TAR. Alah, yg dkt sblh Houz Depot tu.
Kami ada beli barang sket kat HD, jadi terus makan situ.
Lagipun nak try. Apa la yg bes kat Sari Ratu ni. Sbb our bos bos sker nau makan kat sini. Acapkali pas meting ke derang ke sini.
So, kasik try.


Bes ker?
Oke la kot. Ada kot la plak kan.

Terpaksa cakap oke sbb order lauk2 cam kat atas tu, nasik putih 2, es teler n jus apple, total nya RM50. Terchekik tauu... 

Nasik putih saja dah RM1.80 sepinggan. Daging tu paling meriah harganya. Amik 2 ketui RM14. Seketui 7hinggit. 2 ketui tu reganya da boleh dpt hampir 1/2kilo daging. Hoho.

Tapi aku sker la es teler ni. Sedap. RM8. Ah, lantak la rega tu. Yg pasti aku sker. 

Sekali sekala boleh. Berkali kali dan berkala kala, tak payah lah. Ni aku makan sini pun sbb da malas nak menapak jejauh. Lagipun da dapat 2jam pree parking lps beli barang kat HD tu. Tp lps tu baru perasan ada kedai ayam penyet sebelah tu gak. Better makan ayam penyet.

Haii.. takpe la kan. Asal da merasa. Huhuhu.

10 comments:

kekucingkatz said...

Daging tu masak lama kot...dia kira sekalik harga gas...hehe!!

Chekgu Azrine said...

Perasan kedai.ni..xpnh cuba mkn..

Zana Adieyza said...

sekali sekali ok lah kot kan.. tp mmg nampak sedap la es teler tu.. terliur terus rasanya!

::EIDA:: said...

Ida dengar mahal je terus reject! HAHA *dasarrr kedekkkkk*

Nory Zoulkefle said...

ermmm nmpak sedappp....

Phat said...

lapar pulak porut den ni ha

C.I.N.T.A said...

tu la.. mahal betul! pastu rasa x berapa sangat.. saya tak suka sangat nasi padang, tapi sebab orang belanja.. so kita ON je la kan?

Sue-Rya Qistina said...

uiksss..mahal jugak tu!

♥ ROS ♥ said...

Uih harga die.. Tp klu sedap xkisah kan..puas hti :)

Masya said...

mahalnya mau.. mengeletarkan nak keluarkan duit bayar .. nsb baik sekali sekala .. kalau berkala kala haru ...