Monday, September 10, 2012

Edisi Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad

Aloha!
Ahahaha... tetiba nak ber aloha apa hal?
Oke, salam pagi Senin. No Monday Blues oke.
Dah 10hb hari ni yer. Cepat nya masa berlalu. Rasa baru je masuk bulan Sept tu ari.

Cipta rekod.
3 hari straight tak bukak blog.
Perkara ini jarang2 terjadi.
Jika ini terjadi bermakna sangat sangat bizi.

Ekceli start hari Khamis (6 Sept) da bizi.
Seharian, dari jam 8 pagi hingga 5.00 petang duk dlm bilik interview.
Entry yg ada hari Khamis tu pun seme lah autopublish.
Yer, mmg paling lama lah interview kali ni.
Da settle interview pun balik lewat juga.
Jumpa bos dulu sbb esuknya (Jumaat) nak cuti.
Dalam nak kemas2 barang nak pindah, sempat lagi pegi Sogo jap.
Ada Sogo Card n Maybankcard sale kan.
Beli langsir, set comforter n bantal.

Hari Jumaat (7 Sept) lak lagi memacam hal.
Pepagi register @UM.
Lps tu p kedai yg beli tv. Settle kan.
Ptg tu g Nagoya jap.
Balik tu, apa lagi, ngemas barang la.
Kul 2 pagi baru stop. Tu pun tak siap kemas lagi.

Sabtu (8 Sept) - pindah randah day.
Phew.
Kul 5.30pagi dah bangun. Sambung kemas lagi. Clear kan peti ais segala.
Sbb kul 10 pagi lori sampai
Adoi. Memang penat terlampau.
Dan malam pertama di rumah baru. Hihiw.
Alhamdulillah.

Ahad (9 Sept)
Mengemas la apa lagi.
Dari pagi smpai ke malam.
Tu pun duk ulang alik rumah lama sbb byk barang tak angkut naik lori.
Penat tak usah nak kata lagi. Sakit betis, sakit lutut segala lah.
Dgn layan jammed orang pegi balik open house lagi kat Jalan Tun Razak tu.
Kul 9 jammed cam orang balik kerja. Ceh!

So, nenati baru citer satu persatu.
Harus citer, buat kenangan kan. Bukan salu ada experience pindah randah ni kan. Huhu.
Hari ni ada makan makan sempena raya bhgn kiterang.
Jemput lah datang yer. Hihi.

13 comments:

Anum said...

wow catat rekod ek sis....

CIK PUAN TIPAH said...

Pindah rumah mmg penat..Masa pindah rumah import adik2 dari kampung dengan pinjam ayah pick up.

dah 8 bulan pindah pun rumah tak habis kemas lagi. Masih ada byk lagi kotak2..semua sumbat dlm stor jer..hehe

Zana Adieyza said...

zana pernah pindah dari rumah sewa ke kuarters.. tu pun masa zaman baru nak kahwin.. tu pun dah penat, apatah lagi pindah ke rumah sendiri selepas beberapa tahun kahwin.. barang makin banyak, so haruslah penat nak kemas semua kan..

xpe kekda, citer slow2.. tapi jgn jadi macam zana, citer terlalu2 slow.. sampai cerita bulan 6 pun ada lagi yg x cerita.. hahahhaha..

ch@ said...

cerita pindah kekDa, yg hanya berdua dgn hubby. kita ni canner ghuper gaknya, ngn preggy, ngn dua org tu lagi, huaaaa...

maszmadi said...

pergh..... erm umah KSU ni dok tingkat berapa, mesti letih kan naik turun.. mujur ada lift, kalu xder.. huhu x dpt bayangkan masa dok umah kat taman melati dulu pindah barang kut tangga dari tingkat 5 turun naik turun naik...

maszmadi said...

oh ya, tahniah coz dah dok umah baru.....

::EIDA:: said...

Ida teringat memori ida berpindah ke umah sewa... Dengan angkat segala barang ke tingkat 4.. huehueeeee... Gila penat!!! Ida memahami kepenatan kekda... hehhee

Masya said...

perkara angkut barang pindah rumah ni mmg haru lah.... dulu nak pindah rumah sekarang dr rumah mak.. berkali² angkut naik lori kikikiki ... nak gelak pun ade.. yg follow naik kereta pun ade ramai.. dah mengalahkan ape jer... tau...

Sue-Rya Qistina said...

sgt memahami kekda. saya pun dh pernah pindah randah. 2x tukar uma sewa. yg skang ni uma yg plg lama kitorg dok. dah nk msk 3 thn. tu pun mase dok seksyen 7, rumah kt ting 4. then rumah yg skang ni pun ting 4 gak. pergghh..turun naik tangga je sbb apartment 5 ting xde lift. haru sungguh kan. huhuhu

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Mmg catat rekod :)

CPT :
Oke le Cik Puan Tipah ada stor.. umah kami ni tecit je..tatau mana nak sumbat seme barang tu

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Akak kalo da tak citer tu, kira dah wasalam lah. HIhi

CHA :
Tu lah tu... ada juga hikmah nyer rupanya :)

PUANSTOBERI said...

MASZ :
Tgkt 4 ja..tp ujung skali.. pitam gak kalo angkut barang

Terima kasih atas tahniah mu itu. Huhu.

EIDA :
Penat kan... lps tu rungsing nak ngemas tak reti. Huhu

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Kan?? Skang ni kalo takde apa2 hal elok la stay umah tu je bertahun2, tatau la kut kena transfer negeri plak kang. Oh. Minta dijauhkan. Huhu


SUE :
Jenuh tu nak naik turun tingkat 4. Ngeee :P