Thursday, September 27, 2012

Edisi Groupon : Mana Satu Idaman Qolbu

Lama kot dah aku tak beli apa2 kat groupon.
Eh, ye ke lama?
Haha.

Groupon ada bagi voucher free 10inggit kan? Rugi tu tak amek. Dia offer kejap je. Smpai 29hb.
Jadi, tetiba cam rasa nak beli, nak beli gak. Retu time raya dia offer. Tak sempat ku rembat.
RM10 yer, rugi lak kalo tak rembat.
So, survey2 la apa nak beli. Tknak yg memahal pun.
Taknak yg bercuti cuti seme tu. Takde dah gi cuti cuti skang ni.
Duduk umah dendiam temanya skang ni.
Photobook pun dah malas dah. Ada sebijik lagi belum design pun. Itu nak buh gmbr2 kat Redang tu ari.

Jadi, nak beli barang.
Setelah ditimbang tara, 2 barang ni aku tgh pikir2 nak amik mana satu.

Satu yg ini.
kredit : Groupon
Ada kegunaan ke?
Dulu masa kat Krabi murah je. RM15 pun dapat. Tp pikir bila masa nak guna lagi. Jadi, idak la membeli pun nyer.
Lps tu bila gi Redang tu ari, dah cam menyesal tak beli.
Heh!
Lps tu pikir, skang ni kan salu turun mandi kolam, so senang la taruk kunci ke phone ke kamera ke (eh, motip nak bawak kamera turun swimming pool. Cam jakun ja). Jadi cam senang plak letak dlm tu. Tapi, dlm plastik biasa pun buleh. Hurm.
Tp bes, dpt 3 size. Rega RM68, tolak RM10 tinggal RM58 jer

Kedua yg ni.
kredit : Groupon
Hihiw. Dah lama nk beli nih.
Tp tak terbeli. Nak timbang berat uolss.. nak letak dpn pintu bilik air.
Pas mandi pepagi, timbang.. pas makan timbang, pas berak timbang. Eh!

Bes gak kan.
Murah pun murah. RM39, tolak seploh hinggit, jadi RM29 saja.
Ada kaler lawa2 lak tu. Nak match ngan wardrobe n bilik aku amik pink or merah tu kan.
Tp bateri tu mudah ke nak carik?

Tapi, aku rasa aku nak beli penimbang ni lah.
Bes sket. Hihiw.

Jom beli weh...dapat RM10 pree tu..jom...jom...

*rasanya aku dah takde idea nak tulis blog.  Apakah faktor yang menyebabkan ku rasa begini tetiba??

8 comments:

pnsusu said...

jom kekda..su su pun tengah pk...nak redeem apa ya

cikbedahlaser said...

ehh camne nk dpt 10 inggit tu.. nak nak nak

Nad @ MamaZN said...

Lepas sorang,sorang..kate takde idea,huhu..jgn la berenti menulis...saya rase cm nk beli penimbang ni jgk la...hihi

::EIDA:: said...

Kalau ida beli penimbang... hihihihi.. Beg dah ada.. =)

SyaNa said...

aku da redeem
tp aku kasi kawan aku 10 hengget voucher tu
baik hati kan saya??
hahaa padahal xde duit nk beli ape
dr bazir baik aku lanting ke org

Chekgu Azrine said...

suka penimbang tuh..kat rumah belum ada lagi..hehehe

ekinashikin said...

sama lah...tgh mencarik2 gak yg best dan murah utk di redeem..hihi

Masya said...

BELI PENIMBANGLAH.. LPS TU TAKUT NAK TIMBANG.. SY LAH TU HAHAHAHA....

SBB AKAK DAH BZ SAMBUNG BELAJAR TU YG XDE MOOD NAK BERBLOG KOT... TP JGNLAH X BERUPDATE LANGSUNG NNT RINDU NAK DGR AKAK BEBEL HIHHIHIHI...