Monday, February 22, 2010

~PnStoberi dan Cafe nya : Level 50~


Haha. Org lain da level hmpir 100 pun tak heboh cam pnstoberi ni kan??
Ahahahahha..lantak nak tempek gak gmbo cafe ku pada level 50.
Ini adalah target ku dan lepas ni tunggu CC jadi 2 million baru nak renovate gerai secara besar2an.


Alahai..kenitnya gmbr kan. Itu lah. Tak baik nak menunjuk-nunjuk. Ekekeke.
Ok, click la utk tumbesaran gmbr.

Ada anak panah tu. Kaler merah tu.
Buzz rating maintain 105.00 [tips : utk ramai makan di cafe anda pastikan buzz rating ini tinggi. Kalo tak, org tak ramai dan bila tak ramai makanan lambat habis dan bila lambat habis nati duit tak masuk byk. Utk naikkan buzz rating ini susunan layout cafe adalah penting. Kena suma easy access. Lagi simple susunan cafe lagi cpt buzz rating tu naik]

Cafe coins : 1.5 milion [target nak cecah 2 juta. Lepas tu nak renovate cafe]

Cafe cash : tinggal 6 je. Sebenar ada 16 tp retu aku gi memain gift crates tu kan, ttiba aku tatau apa menda yg aku dpt. Atau aku tak perasan kut.

Gift : Ada 60 gift. Haha. Aku syg oih apa yg org kasik. So, sker simpan, simpan, simpan.

Ranking : Aku kedua dlm 19 org kejiranan aku. Yg 1st tu da level 52. Saingan sengit adalah abg aku sendiri. Haha. Dia adalah cikgu, so, lagi kerap bkk cafe world ni. Tu sbb dia senang2 je lawan aku.

Addict ke main mendalah ni?? Ya saya. [che sue : sila la jgn terjebak nati buleh addict camni]. Tp tak la mcm kawan anak buah aku tu. Dia citer smpai nak berak pun usung laptop sbb takut makanan spoiled. Aku tak arr camtu. Agak2 la kan. Kalo kat opis tak buleh bkk cafeworld, so amik la makanan yg 24 jam or 12 jam
[tips : makanan akan spoiled ikut jam yg kita masak. Let's say msk makanan 12jam, dia akan spoiled lps 12 jam]

Cafe ku ini adalah no pork serve. Hehe [eh..tp bacon ada plak. ekekeke].

Ok, itu saja. Dan mmg saya tgh addict main mendalah ini.

PnStoberi : kalo la ada duit sebanyak itu..WoWWW!!!

4 comments:

Che Sue said...

hahaha..kemain ko ek sampai level 50! heran toi penangan menatang alah ni sume jadi giler..sib baik aku tak terjebak..takpo laa sib baik cinta kasih sayang gua stil kepada TV menten! hehehee..

PUANSTOBERI said...

Che Sue :
ini pun salah satu cara "org sana" mempengaruhi pemikiran kita. aku akui itu. Tp agak2 la kan. Yg wajib tu kena la didahulu kan. Tp menda mmg buat kita teringat2 lah. Haha. Sehari je tak main mesti ada org lain yang boleh potong level.

cikCha said...

ko lah penyumbang utama punca aku terjebak dlm ini cafe world...hohohoho

PUANSTOBERI said...

SHAH,
hik hik..kira aku jd agen mempengaruhi nih. bahaya nihhh... hehehe