Wednesday, February 10, 2010

~Permata Yang Dinanti : Mengurut~

Ini pun salah satu usaha utk hamil.
Tp takat ni aku masih blum meletakkan kaedah ini as my 1st place utk hamil.
Dulu ada gak nak try, tp lps kes cousin my dear meninggal tu aku mcm trauma plak utk nak try mengurut.
Lagipun MIL pun tak galakkan guna kaedah ni.
Mak aku ada sebut, tp takde la dia paksa2 ke apa ke.

Aku ada baca gak dlm porem2, kata derang pas mengurut berjaya "lekat" la apa la. Ok la tu. Rezeki Tuhan dan secara tak langsung usaha tu berjaya lah.


Aku bukak citer ni bkn per.
Aku dpt khabar budak seopis aku peknen lps mengurut.
Katanya peranakan senget ke apa ke tah.
Sebenarnya dia ni pun antara yg "lambat" gak la peknen. Hampir sethn gak.
Tp nak kata mcm kebetulan [ttiba tingat lagu Suratan atau Kebetulan- sesuatu yang tak disangka..seringkali mendatangi kita..ups! cukop! ].
Ok, kat dept aku ada 4 org yg kategori baru kawen tp lambat peknen.
Yg pertama aku lah, kawen bln 12 then sorang lagi tu bln 4 tak silap aku, sorang lagi clerk aku- kawen bln 5 dan sorang lagi bln 6.
Nak dijadikan citer, ada lagi satu dept floor bwh tu plak "pantang cuit". Suma thp "bunting pelamin". Kira mcm ari ni dpt kad jemputan kawen dia, sok lusa da napak pakai baju peknen. Giler cpt kan.
So, skang antara keempat2 kami, yg kawen bulan 4 tu dah peknen [which aku kata dia berurut tu kan]. So, da ada yg "pecah telur" la kiranya. Moga2 berjangkitlah kat kami skang ni. Hehe.

Tp mcm aku kata tu lah. Takat ni aku tak rasa aku akan cuba keadah mengurut tu. Nenanti lah. Rasa mcm lum bersedia lak nak urut2 ni [selebihnya aku takott..huhu].

Owh ya, smlm ada lagi berita ttg org buang anak kan. Tp kali ni dia tak tanam lah, dia tinggalkan dpn rumah polis [eh. ye ke?? aku dgr sepintas lalu je brita tu]. Alahai...kalo taknak meh bagi ke aku meh. Then terjadi perbualan antara aku dgn my dear.
Me : kalo sy yg jumpa baby tu sy amik je.
My Dear : Ha. Mcm senang, nati kena soal siasat mana dpt la, anak siapa la. Cemana nak bawak balik kg?
Me : A'ah kan. Lepas tu nati nak sekolah cemna, surat beranak takde.
My Dear : Ha, tau pun..
Me : ..... (dlm hati - tk boleh ke amik je tanpa sebarang prosedur..susah lah camni)

Haha. Sesuka ati aku je kan. Mcm la senang, nak amik gitu je. Kalo kita jumpa kita kena anta ke umah kebajikan / balai polis eh. Then kalo nak amik, kena la wat prosedur anak angkat kan. Tp nyer.. kena gak tau keturunan kan kalo nak amik anak angkat nih. Aku da ckp ngan my dear, kalo 5 thn takde jugak nak amik anak angkat je. Mungkin napak mcm very desperate dan terdesak, tp kalo dikira dgn umo aku ni, tak buleh la nak lengah2 lagi kan. Mana tau dgn adanya anak angkat mungkin ada rezeki utk ada anak sendiri.

Eh. Ini entry pasal mengurut kan. Apa kes tersasar smpai anak angkat pulak. Lari tajuk sungguh lah. Ok lah. Nak tgk cafe jap. Sapa lum melawat, sila lah melawat la cafe sy. Sudah dihias dgn Valentine Deco. Hehe. Nama pun da tukar. Lalalala.

PnStoberi : masih mencuba dan trus berdoa.

6 comments:

Che Sue said...

aku sekali je urut dulu..mcik tu kabo peranakan aku keras and jatuh..sakit ooi berurut tang tu! terkentut2 gua! hahahah..!

eh cousin laki ko meninggal pasai berurut ka? citer..citer! erk! ngeri lak aku...

PUANSTOBERI said...

tu aku maleh tu sue, aku kalo sakit2 ni, penakut sket. Hehe.

Err..aku takleh citer sini lah. Sensitip menda2 cam gini. Nati aku emel eh. ;P

ejaa said...

nti ada lah rezeki baby=)

oto said...

reen, emel sekali kt aku pasal cousin my dear ko tu tau. aku pun nk tau gak.. (my dear ko? lantok la..asal buleh.)

apa pun reen, aku doakn moga rezeki ko sentiasa murah.. moga ko dpat baby comey2 tahun ni. aminn..

PUANSTOBERI said...

EJAA:
Insyallah. Doa2 kan lah yer.

OTO :
Ha, nati aku emel la ke korang. Skang ni bz nau le. Nak berjimba2 kat opis pun ssh.

Aminnn [kat doa ko tu. Hehe]

cikCha said...

pengalaman aku berurut skali tu jela...bulan 11 taun lpas,aku berurut kat semporna...huhuhu

kakak tu kata rahim aku senget ke kanan & byk angin di situ...(mmg pon aku pnah eksiden moto jatuh ke kanan)...

x lama tu (bln lpas) aku pon kna operate kat blah kanan juga...

tell me, it is kebetulan?hohoho...