Saturday, February 13, 2010

~PnStoberi dan Ahmad Nabil~

Haha.
Lu Pikirlah Sendiri... de movie.

Smlm berkesempatan menonton pilem ini.
Overall best. Menarik. Ada elemen lawak, lawak giler gelak smpai pecah panggung, sedih pun ada. Ada pengajaran. Ada subjek yg hendak disampaikan. Bukan sekadar citer yg mmg cerita.

Last tgk wayang bile eh?
Owh. Alvin tu la. Kat Ipoh. Lama gak tu. Bln 11 ke 12 tah.
Mula nak tgk 1 hati 2 jiwa tu. Tk jadi lah. Lagipun da takde pun tygn tu kat GSC BTS tu.

Ok. Ini sinopsis dari official website dia - klik

Review dari aku lak :
Patut la puteri sarah mcm tak puas ati gmbr dia takde kat poster pilem nih. Mmg banyak babak dia sbb dia heroin. Smpai kena campak dlm kolah air workshop, berlari dlm ujan lah. Tup2 takde gmbr dia. Mmg la tak puas ati.
Mila pulak ada la beberapa babak je. Tu pun tk byk ckp. Cuma sedih kasut koyak, then seronok abg beli kasut baru dan ada la 2,3 lagik.
Derang ni pun agak2 la kan. Tk pun ko buh la gmbr derang ber3 ke apa.
Ok..tu bab poster.
Lepas tu pelakon dia ramai. Special appearence ramai. Tu yg ada FT, Amy Search, Aziz M. Osman.
Cuma ada sket select. Masa Puteri Sarah tgh duk atas katil kat umah dia tup2 mcm ada kena potong. Tau2 dia turun jmpa Nabil [bila masa lak Nabil dtg umah dia] pehtu tup2 ada kat pasar malam then bwk lelaju keta, tinggalkan Nabil tgh jalan. Kat sini la rasa mcm ada scene tertinggal.

Yg melawakkan lagi ada part2 yg kump. MUH dtg nyanyi2. [paling lawak masa Puteri Sarah kena baling dlm kolah air kat workshop derang dtg nyanyi2 "padan muka..padan muka"]

Apa pun ok la. Dia sebenarnya nak tunjukkan seorang anak lelaki yg bertanggungjawab menyara keluarga. Dgn bapak dia yg lumpuh, abg penagih dadah, lepas tu ada adik sekolah lagi. Tp dia asik bernasib malang je. Cuma akhirnya dia berjaya menjadi penyanyi.

Eh. Ada lagi satu gimik. Ingat tak iklan silky girl [correct me if i'm wrong] yg puteri sarah jd model dia tu. Yg dia nak buat IC, then nak amik gmbr. Ada sorang makcik tu amik gmbr kan. Ha..makcik tu pun ada. Pun kena jadi photographer gak. Mmg lawak la time tu. Satu panggung gelak. Hahahahah.

Ok lah. Tu je. Nati rasa mcm nak tgk Niyang Rapik. Preview mcm serammmmm gilerrrr citer tu. Tp my dear kata namo lah. Nati takut nak turun paking. Hehe. Tp masa tu pun da ari kraf. So..tak dapek la kut.

Eh. Sebelum masuk wayang ada dpt sesuatu. GUESS what?? hehehehe('',)

PnStoberi : selamat thn baru cina

2 comments:

mat salleh said...

terima kasih untuk review filem ni...
sgt menghargai. terima kasih dekali lg...

PUANSTOBERI said...

Err..incik mat saleh ni org balik tabir LPSdM ni ker? Huhu. By d way, sy juga enjoy dgn lagu MUH - Mula tu. Tgh duk ulang2 play kat website movie tu. Theheheheh.