Thursday, April 16, 2009

~seOpis~

Eh.tadi tak buleh masuk ini blogger.
Skang buleh sudah.
Smbil tunggu my dear call nak balik nih.
Td kata nak balik 5.30.
Skali ada org nak baiki bilik KP.Ada lampu rosak.
Ok..takpe..ai sker..ai tgh ada mood nak tulih blog.
Dah seminggu tak berblog kan.Kena la tulih2 gak walo takde citer.
Sng ke susah somi sama opis.
Meh aku listkan disadvantage n advantage somi seopis nih.
Disadvantage adalah:
  • Yg plg utama adalah secara tak langsung 'kak nap2' kat opis kita akan sibuk amik tau hal kita dan sentiasa duduk di tepi2 kain kita.Tanya duduk dimana,balik umah masak ke tak malahan yg slalu ditanya adalah bila nak mengandung? Serius okeh opis aku ramai 'kak nap' camtu. Aku rasa sbb aku kawen dgn org seopis tu yg derang sibuk amat. Leh katakan lps dlm sebulan,2 aku kawen tu aku dihadapkan persoalan dh mengandung blum. Tension okeh.
  • Takleh berpoya2 lelebey kat opis ni ha.Nati ada la yg mengadu secara direct ke my dear.
  • Kena la jg nama baik somi
  • Cubit peha kanan,peha kiri terasa jua.Ini mcm kalo ada apa2 org ckp pasal pasangan kita, secara tak langsung kita akan terasa..ini juga kengkadang sedikit menganggu kerana, walo kita kena bertindak profesional,kengkadang tak buleh gak..
  • Kena rancang cuti leklok.Nati kalo dua2 cuti lama sgt dh menggangu tugas.Kena pikir kepentingan organisasi (hahahaha!giler poyo ayat..lantak la..lalalalala)

Advantage (apsal aku sebut yg tak eluk dulu ah..haha..no reasons!)

  • Sng pegi-balik umah..jimat minyak,tak perlu drive sorang2,tak perlu tunggu org amik
  • Bangun pepagi pun leh lmbt, tak perlu tergesa2 sbb satu haluan
  • Jimat duit tepon-apa2 hal guna extension je.Slalu dia la call aku sbb aku ssh nak trace dia kat mana.
  • Jimatkan duit kerajaan dlm hal klinik panel sbb kitaorg dh pakai nama sendiri-tak perlu atas nama suami/isteri (hua..ini aku tatau nak list as adv or disadv)

Dah..aku tak reti nak pikir dah.Rasa mcm ada lagi.Buleh lupa lak.Nak balik lah dulu.My dear...balik jum...nak tgk WULAN ni...tak smpat dh ni.. :(

2 comments:

Che Sue said...

advantage..
time lunch..somi BAYAR!hehehe..

puanstoberi said...

che sue-somi aku time bekpas je dia byr..time lunch slalu ngelat tah pi mana..GPS aku tak dpt detect.haha:P