Thursday, April 30, 2009

~ila~

Ari Isnin retu aku rs mcm rindu je kat kawan2 lama aku.
Memula aku call Juwita,kwn paling rapat ms dip. Tak pickup lak. *sedey sebenarnya..tp..fikir positip je..mebi dia ada keja*
Lps tu call Ila,juga kawan rpt kat uitm.tp masa wat degree.
Dr nada suara dia aku tau dia seronok aku call.
Tak abis2 mengucapkan "Reen..rindunya kat ko..rindunya kat ko"
*Ila..aku pun rindu banget sama kamu..berapa thn kita tak berjumpa..last ms konvo la..2003..6 thn dh ila..*

Ila ni kwn paling rapat ms buat degree.Duduk sebelah2 je ms dlm kelas. Kitaorg la plg dpn dlm kelas tu. huhu..kunun cam xcellent la duk dpn ek. Haha. Bukan xcellent..poyos je.hua hua hua
Masa dip aku tak la brapa rpt,tp tah cemna leh rapat lak ms degree tu. Kitaorg duk umah sewa pun satu bilik, cuma nya masa final sem je jd tak berapa rapat. mebi ms tu aku dh ada 'insan' lain. Dan dia pun sibuk ngan 'insan' dia. tp..dlm kls ttp duk sebelah menyebelah.

Dia gitau dia kena operate Rabu ni (smlm ler) ada poblem sket kat ovari.
Sedey lak aku dgr. Aku tau last year pun dia kena operate gak. Ada masalah gak kat ovari dia.
La ni sebelah lg pulak.
Dia dh kawen 3 thn dh. Aku tk pi pun kawen dia tu. Mmg nak pegi..tp..masa tu aku baru pandai bwk keta..kawan nak pi pun takde. Anak pun takde lagi.

Lama gak la sembang2 ngan dia.
Dia dok ajak aku dtg muar je.Hemm...nati la aku pikirkan. Tak jauh dh muar tu. Kena diskas dulu ngan my dear. Kalo dia setuju buleh la.
Tanya pasal kawan itu,kawan ini. Dia keep in touch gak dgn mmbr2 lain. Yg bes tu sbb dia keja PERKESO, jd dia leh la access cari kengkawan yg keja swasta guna databased derang. Wahhh.. tp kalo keja gomen..tak dapek la..aku rs kengkawan aku ramai yg keja gomen.

Dulu Ila citer dia dpt detect poblem kat ovari tu sbb dia slalu senggugut.
Pg 1st doktor, doktor kata gastrik..lalu dibaginya ubat gastrik je.
Tup2 tak jalan pi hosp lain..baru la wat detail check.
Hemmm..takut gak ek. Aku pun senggugut gak..agak teruk gak. Org kata pas kawen ilang la senggugut tu..tp..aku still ada..cuma kurang sket la.
Dulu ms blaja ingat lagi, ms tu dlm dewan kuliah tgh wat kuiz..aku dh peluh2 sejuk,pucat2 lesi. Nyaris pitam je. Trus Juwita tu papah aku balik. Dgn aku dgn dia2 fail kuiz tu.Hua hua. Sian Ita..pasal aku dia lak fail. Lps tu skali lagi, ms kelas agama..aku dh pucat2 lesi. Truk gak senggugut aku rupanya. Skang pas kawen pun aku still ada sakit2 gak..tp tak la smpai thp peluh2 sejuk tu.

Ila..aku doakan ko baik2 shj.Cpt sihat.
Nati dh sembuh kita jumpa ek. Nati la aku try pujuk incik my dear.kut2 dia nak ke pi muar tu. Aku pun sokaa kalo bab jalan2 nih. Leh bwk aku mkn mee bandung muar kan?? Iskkk.. sound nice je mee bandung tu.. :D

pnstoberi : dh berjauhan gini baru rasa rindu sgt pada kawan2 lama

3 comments:

Che Sue said...

eh ko pun senggugut teruk ke ida?
mcm kawan aku, dia senggugut teruk b4 kawen lagi..then 2 taun takde anak...operate rupanyer tiub falopio dia sumbat..lepas operet, ok je lekat sorang..dah beso dah anak dia..ko if teruk lagi, p cek weh..

Nila Pendita said...

nape aku xde pun rasa rindu kat kwn-kwn?...mungkin sbb aku anggap kwn ni datang dan pergi je..arini dia datng..esok dia pergi...yang ada cuma perasaan dendam pada sorng "kwn"...lama gak aku cuba lenyapkan perasaan dendam tu..tapi makin aku cuba lenyapkan..makin kuat dendam aku!!

p/s:bukan rindu dendam..tapi mmg dendam betul..

puanstoberi said...

che sue: nati la aku pi check sbb skang ni dh kurang dh senggugut tu walo ada la sakit2 gak.

nila pendita :: aishh..nama..bikin aku gerun ajek tau.. ko tak bek tau dendam2 nih..ko maafkan je..abish serita..hu hu :D