Friday, November 1, 2013

Saya dan Shawl (Edisi Dua)

Klass kauuu... ada edisi bagai khenn...
Haha.

Oke. Sebenarnya sekarang saya sudah byk ber shawl dari bertudung 'sauk' mahupun bawal.
Tapi, kalau esuk2 lusa dah boring, tak tau la kan. Kembali ber bawal la gak nya. Huhu

Ada orang kata 'takde anak boleh la lilit lilit bagai'
Terpulang lah.... 
Ye lah tu..Agaknya orang beli shawl ni semua yg anak dara dan orang takde anak la kot.
Kat Al Humaira dan tpt2 lain tu, cepat abis shawl2 dia di beli dek orang takde anak la tu (T____T)
Tapi, ada je pun orang beranak pinak ber lilit shawl. Nak ngan taknak jaaa...

Dulu mmg cam leceh nak ber shawl sbb aku tak suka pakai anak tudung (inner).
Kompem melekap kat dahi lah.
Tapi, bila aku dah pakai inner yg selesa dari Al Humaira ni, aku rasa oh... pakai inner lagi senang nak pakai shawl. Yeyy.. dapat lagi satu alternatif kepada shawl + tudung awning. Inner Ayraa ni lah aku beli. Memula aku beli ni aku share ngan Dak Nad  (budak ofis). Dia kata bes kak inner dia.. oke, aku pun beli lah. Memula nak pakai tu payah giler kot. Lps tu dah terai pakai. Rasa, eh selesa la pulak. Inner dia ada dua jenis.


Satu yg gini. Satu lagi bulat je atas dia. Aku rasa bentuk muka aku sesuai ngan ada cam shape sket depan tu.

Bila aku pakai loop shawl Thea (dari Al Humaira jugak), mmg sesuai ah pakai ngan inner tu.


Loop shawl Al Humaira ni mmg bes. Chiffon dia jatuh terletak. Aku ada beli dari tpt lain. Kecewaaa... beli 2 plak tu. Sedihhh.. dah la mahal dari Al Humaira. Jahitan dia, kain dia tak se best Al Humaira. Al Humaira.. bila nak re stock Thea ni?? Nak pergi butik dia kat The Strand tu mmg idok la myDH nak layan weyy.. sedeyhhhh (T____T)

Tapi takpe, skrg aku boleh pakai inner tu dengan shawl dari Nurschahijab.
Haaa... ni budak ofis yg jual. Mmg dia yg jahit sendiri. Dia ni pun designer bidang fesyen kat ofis kiterang. Bes shawl dia. Chiffon yang elok terletak je. Mudah tul nak pakai. Elok dia melekat ngan inner tu. Semalam aku outstation seharian ke Perak, pakai shawl ngan inner tu. Oke. Selesa je. Salu mesti rasa cam 'rengsa' je. Lps balik tu, singgah ofis, solat Maghrib. Lps tu da malas nak belit belit. Aku belit sukahati aku je tak buh pin. Cuma taruk peniti je. Skali..eh, oke jugak lah. Bes! Bes! Terus w.app beliau nak beli lagik. Hikhik :D

Nak tgk shawl Nurschahijab ni bule tgk kat instagram beliau http://instagram.com/nurschahijab
(FB aku tak pasti, ada kot).
Boleh gak nak request nak kaler apa.
Yg bes sbb hujung tudung tu bentuk curve macam halfmoon. Bukan cam shawl biasa.


Aku beli 2.
Yang kaler merah hijau tu, aku pakai ikut suka je tu. Baru beli, tak iron pun, terus belit je.
Yang biru kuning mustard tu, belit leklok sket la. Oh ya..tu 1st attempt aku pakai 3 piece pants suit ke ofis after pekeliling keluar. Huhu. 

Lepas ni nak request kaler pulak. Hihi.

10 comments:

Masya said...

terbaik... sweet gitu.. eh² sy pun ada anak pakai shawl jugak.. hubby kata nampak muda, tp ada kata sy berusia pulak pakai shawl.. sbb hubby kata pakai tudung awning tu muka sya dah macam mak cik2 kikikiki .. saboo jerlah... yg sbnrnya tak kisha pun janji sy selesa ikut sukati jer .. x pernah nak letak identiti..

Azi said...

sy suka pakai shawl. anak dh dua. boleh je klu nak... tudung sauk xsuka..

eh pekeliling pe tu? xtahu pun...

Luv said...

i like the blue one

Carmello said...

Inner tu memang selesa gila pakai kan.. Tapi saya tak beli dari humairah. Cuma muka bulat macam saya ni tak bolh pakai anak2 tudung berbentuk sgt. Terus rasa muka pelik.. heheh :)

eKa said...

cumel ajor kekda pakai ni.eka penah try.tapi rasa hodoh gile...terus simpan masuk lam kotak

Chekgu Azrine said...

Sesuai dgn awak..ngn saya bolat!!!ahaha

mekchu said...

ehhhh mekchu ada wawa, tp berlilit shawl jugak.. mana bleh ckp gitu.. tak betul sgt statement itew.. bleh menyentap!!

ku mahu ber-3 pieces jugak... nak.....

.:fyzz:. said...

correction..fyzz selalu dengar gak orang2 pejabat or ada la sapa2 yg selalu komen..ada anak tk sempat make up bagai..tudung tak dan lilit2..ooh pliz kan akak..orng cam tuh mmg byk alasan ...fyzz boleh ja lilit2 tudung..halfmoon bagai..then make up mascara, eyeliner semua..ada anak or tak ada anak tuh terletak pd kita...atas displin kita kan akak..btw.. I like akak pakai 3 pieces tuh..macm staff private dh kekdahnya heheh...cantik la shawl humaira nih..suka2...:)

Maria Firdz said...

sy pun suka bershawl bila kuar dating.. wpun de anak, xde mslh nk shwal.. sbb tudung segera nmpkkn diri smkin berusia... huhu...suami tak suka pkai tdung de awning.. pakai time g keje sbb nk cepat.

cik nadiakeeza said...

woowww... meoowww.. koh3.. homei2~~~