Wednesday, November 6, 2013

Sayangi lah Kerja Anda Kerana

Beribu malah berjuta kot yg nak kan 'tempat' anda tu.

Bila takde kerja nak kerja.
Bila dah bagi kerja. Taknak pulak buat kerja.
Dah smpai kena tindakan tatatertib bagai.
Haih (T_____T)

Bebel. Tu puanstoberi la bebel.
Huhu.

Sejak iklan keluar pada 21 Oktober, hehari kiterang ngadap borang.
Bukan seratus, bukan dua ratus, malah beribu. Tentah belas ribu kot.. (exact figure belum ada sbb masih key-in)

Ini antara minggu pertama. Oke. Masih sekotak.

Ni dah masuk ujung minggu pertama. Terbelahakkk menengoknya. Kita terpaksa la panggil staff dept lain selain HR jugak tolong (OT lewww...ihiks). Kadang2 ada je yg dtg bantu sesambil dah abis waktu ofis hour tu. Bantu bukak sampul cam dak Faizullah kita tu pun dah oke.. hihi.


Seterusnya.. minggu kedua.. minggu last... semakin parah. Bos kiterang pun turut sama bantu (gmbr ngan bos tu kat FB n Instagram je lah. Takyah la jaja sini, kang uols kenal plak bos ai. Ngehhh.. Ihiks).


Hehari 3,4 guni. Paling banyak hari Khamis 31hb tu - 5 guni!
Dan ini hari terakhir.
Kihkihkih.
Elok je tersimpuh di celah timbunan sampul tu kan.
Banyak sampul pos ekspress. Sbb semua takut tak sempat kot.
.Nampaknya, kaya pos Malaysia.
Huhu.

Oke, terima kasih la pada yg memohon.
Dan maaf juga kalau susah nak access web kami. Terkezut web tu tetiba traffic byk sgt. Huhu.
Walau cemana pun, kami cuba bantu sedaya upaya.
Ada yg call, bagitahu problem tu, terus kami emel kan syarat n borang.
Ada jugak reader yg emel terus ke aku, and aku emel kan jugak.
Takde masalah.. boleh saja.

So, sekiranya anda dah hantar, berdoa sajalah terpilih.. dapat panggil interview pun dah seribu satu rahmat kalau tgk cemna banyaknya orang hantar kan...
Tu sbb aku kata - sayangi lah kerja anda.. kerana..kalau anda persia kan.. beratus ribu lagi orang nak tempat tu... 

Kiterang dah start key-in data nih. Nanti aku buat entry cemana plak kategori2 orang mohon nih. Mungkin ada yg kelulusan degree tp mohon jawatan gred R1 or R9 (ni cuma kelayakan sekolah rendah/SRP/PMR sahaja).

Once again, kerja lah bebaik..demi agama, bangsa dan negara.. Peace! :D

7 comments:

iduraz said...

kan....samalah masa kt kt hr kem kerja raya dolu...ada degree mohon jwtn gred r sbb susah nk cri keje...

Nana said...

bila tgk berguni2 org anta form ni
terasa bersyukur sgt
di saat org kt luar sana ramai xde keje
kita dengan senang dpt keje
alhamdulillah

.:fyzz:. said...

mak ai..tudia sampai tera tuh la kan..mmg byk bangat kan..fyzz doakan moga2 orang yg terplih adalah yg the best among the best..syukur kan akak..kita dpt keja setimpal dengan kelulusan kita..syukur pada Allah swt

misskirokuza said...

adoiii....kalau ade panggil pon naseb2 jer la kalau menimbun mcm ni...huhuhuhuh

Rina said...

fuiyo..sampai mcm tu rupanya orang minta keje ni ye..padanlah susah bebenor nak dapat..

Chekgu Azrine said...

Syukur sbb dah ada kerja..
Alhamdulillah

Masya said...

bersyukur sgt² dah dapat kerja.. dkt dgn rumah.. walaupun tdklah dekat sgt... tp rasa bersyukur dgn rezeki ni....