Wednesday, November 25, 2009

~Aku dan Tetamu~

Bes. Bes.
BFF ku mao dtg umah [errr..ada BFF rupanya aku yer..igt takde..hehe]
Mula nya berjanji mao jumpa di Mc D Jln Pahang sana. Sbb dulu kami berjumpa2 an di sana. Dari kul 10pm smpai kul 1 pagi itu [ada aku citer dulu..malas mao link semula]

Tp aku ajak mai umah lak.
Dia tak kesah. Asalkan tpt itu selesa utk si kecilnya.

Dia kata dia nak makan sesiap dr umah nya.
Aku kata tak pyh pun takpe. Aku masak la apa2.
Tp aku kata masakan aku nati ada lah yg light2 sahaja.
Sbb aku on diet.
Mangai! Diet la plak.
Haha.
Tp mmg malam ni plan nak wat salad shj.

Oh! td waktu lunch kuar jap ke care4 wangsa maju [ada urusan ribu riban disana. Ceh! poyosss].
Waktu nak balik keta udah berjujut2 dari arah utara mahupun selatan.
Jem la tu. Ramai nak balik kg.
Raya katanya. Raya.

Tp apsal aku rasa mcm "ada aku kesah?"

Sbb aku beraya kat PJ dulu kah?
Lps tu baru nak balik kg aku kah?
Tkde lah. Entah. Raya tak raya cam sama je. Mebi dah nak menginjak2 umo dpnnya bermula dgn angka 3 ni perasaan ni lain mcm kut.
[pepandai je nak kaitkan dgn umo]

Oklah. Nak tgk masakan da siap ke blum.
Kang mlm kang nak layan tetamu lak.

Ita..kalo ko tk dtg siap!!!!

Pnstoberi : Teringat kenangan di Lendu

4 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kita tetap balik kampung...kesian mama dah xda sapa2 dah..kesian plak...:(

cikCha said...

err BFF tu hape??

puanstoberi said...

SHAH : bes fren forever. Meh jadi BFF aku meh..hehe

PNPURPLE : Mak kita pun tkde sapa gak. Esuk dia beraya ngan cucu dia sorang je. Ptg sok baru kita balik sana lepas solat jumaat. Tp mak buat laksa..yey!!!

cikCha said...

alahaii camno nak jd BFF...nak jmpa pon maluuu..


hohoho...