Tuesday, August 18, 2009

~Kitaorang sudah..korang dah?? ver:2 ~

Huhu.
Benarnya pd saya sorang je sudah..incik asben adalah tidak termasuk dlm ini gmbr.

Apa ek yg sudahnya tu..meh kita kaji


Gmbr ni kan..mmg bikin aku gerammm...berapa kali aku betuikan..tp bila upload dia lagu tu gak..senget pasai apa??haihhh
Tkpe la..tgk jelah camtu..huhu.
List apakah itu??
Macam list kuih raya aje :P

[gmbr ni pun serupa..gerammm]
Kelihatan nama2 staff lain yg terlebih awal meng order. Aku terlambat thn ni..dulu awai2 da dpt tgk kuih2 ni..thn ni aku ada course la, outstation la. Terpaksa la call abg tu suh bwk kat unit aku semula. Biasa la..ai regular customer since masuk keja 2004 lagi tau..kena gak beli ngan dia..kang aku da tatau nak beli kat mana. Wife abg tu yg buat. Hampir suma org kraf ni beli kat dia. Mmg kuih dia sedap pun.


See..da abis pun kuih2 ni..bak kata org tinggal serdak..tu la..lambat..tp aku da tau da cemna rasa kuih2 tu..sama lebey kuang cam last year. Yg kaler pink itu sedap..itu kuih baru.. dan aku pun order..sbb nama dia "BISKUT COKLAT STRAWBERRY" harus la beli..aku kan 'obses' pada stoberi nih. Hua hua.


Sudah order!
Amik 4 jenis je. Biskut croquant [ni every year aku order..sedap]-50 bijik-khusus utk in law, biskut stoberi tu 50 bijik - utk umah kg, biskut arab n biskut mazola - 100pcs each, akak aku nyer..dia slalu call aku suh beli bila da last2. Ni td trus la aku call. Dia kata opis dia [eh..sekolah dia..bila masa lak akak aku keja opis nih] RM22 utk 50bijik..tp kat opis sy RM28 utk 100bijik okeh.

Dan.......










Aku juga telah meng order sebalang kuih ini..
simpul kasih namanya. Sebalang ini RM25. Ini perisa ikan [serunding ikan lah]. Sedap..di buat sndiri oleh akak dept IT. [sempat gak ko buat mendalah ni kan kak Zu..rajin]


Tp apsal dah mcm kurang je dlm balang nih.
Haha. Aku telah meng order utk sblm puasa sbb aku nak makan dulu. Utk raya nati aku order 2 balang lagi. Untuk mak aku n mak mentua..dedua serunding daging. Sedap lah akak ni buat. Aku rasa rega pun ok la, sbb akak tu kata dlm 1.3kg. Aku idak la timbang..tp dr bekas tu aku rasa betui la kut..



Ada lagi ke? takde dah kut..itu je la habuan untuk raya. Aku tau korang pun mesti da order kuih 'tunjuk2' ni kan. Nati ada lagi promosi Aidilfitri kat opis aku ni..[pada yg nak cuci2 mata tgk kuih raya,barang2 kraf,sampin ke, baju batik ke..meh arr datang-4 Sept till 14 Sept]
Tatau la kut terbeli lagi. Aku rasa, cukup la..bukan makan sgt pun nati.

Eh..ada lagi gmbr..sat aaa...[Kualiti gmbr tidak memuaskan.Harap maaf. ]
Ditgkp waktu subuh buta lagik. Ini saja je nak tempek. Bekpas pagi td. Gigih aku masak makaroni. Tp nyer bukan elbow macaroni, spiral macaroni..saja..nak terai bentuk lain plak. Gmbr kiri tu dah siap buh dlm bekas utk adik2 kat opis. Gmbr kanan tu utk my dear ngan dept dia. Aku nyer dlm bekas ijau yg napak tutup je tu. Huhu..saja..tetiba rasa nak jamu kawan2 makan.

Tu jelah.. dah order kuih raya..lps ni nak amik baju raya plak. Lps tu tukar duit raya.Lps tu shoping raya. Lepas tu balik beraya.Lepas tu bagi duit raya. Erkk!!!??


Puanstoberi : adakah duit raya di tahun ini?? wait n see..huhu


2 comments:

shah said...

"biskut nestum"
haar itu lah biskut yg baru ku order dkat kak zah td tghari...
100biji rm25...ko nak tau apa niat aku meng order tu? sahaja aku order utk mkn2 kat umah jer bkan utk raya...uhuhu

puanstoberi said...

huhu shah..ok la tu. aku tu siap amik b4 puasa lagi sbb aku nak makan2 smbil tgk tibi. sedap tul simpul kasih tu makan sambil tgk tibi.krup krap krup krap...