Friday, January 10, 2014

Sharing Is Caring : Cuti Hari Wilayah 2014 & Nuzul Al-Quran

Mungkin ada yang dah tahu, mungkin ada yang tak tahu.
Meh sharing is caring

KL cuti hari wilayah

#Cuti Nuzul Al-Quran :
KL cuti hari nuzul Al-Quran
Link penuh : Warta Kerajaan

Sebelum ni KL tak dapat cuti Nuzul Al-Quran, mulai tahun ni dah dapat. So, tahun ni Nuzul Al-Quran jatuh pada 15 Julai 2014 (wah..dekat nak raya dah ni..cea.. buleh g tempah baju dah ni. Hihi. Mujo dah habis ganti puasa, so buleh cerita pasal raya.. )


#Cuti Hari Wilayah Tahun 2014
cuti tahun 2014 hari wilayah
Link penuh : Warta Kerajaan

1hb jatuh pada hari Sabtu dimana hari yang sama dengan cuti hari kedua untuk Tahun Baru Cina. Jadi dapatlah cuti pada 3hb yakni pada hari Isnin (ni sure semua tempat jammed nih).

#Hari Deepavali
Link penuh : Warta Kerajaan

Ni jauh lagi ni.. bulan 10 sok. Kalau dalam kalendar dia tulis 23hb, tp dah tukar kepada 22 Oktober iaitu hari Rabu. Kurang pasti kenapa tukar date tu. Tp dah diwartakan, kita ikut saja lah :)

8 comments:

NinaAz said...

Baru tahu pasal kl dpt nuzul quran tuu. Alhamdulillahhh

Masya said...

maulidurasul kl cuti x?? minggu depan cuti maulidrasul .. dgn thaipussam..

Cik Anita said...

YEAYYY.

Tetiba datang singgah sini, terus dapat tahu KL cuti! Terus ambik kalendar & mark!

thanks untuk info yang best!hehe

xoxo

Rizziela said...

dapat calanedre 2014 sy tgk cuti dulu..hihi

Chekgu Azrine said...

Tq u sharing..

Amanda Suria said...

banyak giler cuti la...

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.thanks share

cikbedahlaser said...

yeay cuti... sekian..