Tuesday, July 7, 2009

~Promosi Kerja Kahwin 2009~





Okeh..memula kita layan gambau pelamin dulu..bila napak pelamin ni..bayangkan skali ada bau bunga rampai (sbb aku skang ni pun terbau2 bunga rampai..emm..wanginya..balik kg ni nak amik daun pandan nak buh kat bilik la..baru mcm mood pengantin baru..cehh..!)

Lepas tu layan gambau tuan punya blog yg dah chubby..ko amik la gambo kut mana pun.. TETAP napak chubby okeh..
**(zatul..amacam..ada perbedaan tak osmet mu ini dulu dan skang)
Tu ada gambo aku duduk kat pelamin tu dua kali snap. Sekali tu napak gemuk. Aku suh akak yg amik gambo tu amik sekali lagi..aku siap duk tnya gaya cemna yg tak napak aku dah gumuk nih..menggigil tgn dia nak amik sbb ketawa..siap ckp..ha..mmg napak gemuk pun ko dah..hemm...mmg sket lagi aku jd garfield lah weh. Dan gambo berdua tu lak aku ngan akak yg tulung amik gambo aku tu ler. Kak Lin nama dia. (dlm blog lama ada la aku citer dia ni adviser aku. Syg banget sama ini kakak). Gambo berdua tu aku sker sbb fizikal aku masih napak mcm thn lps. Hua hua hua..
Lepas tu layan gambo yg takde gambo aku. Tu tangan tak bedong la tu. Amik gambo menggigil. Tp gambo usherrette reramai duduk tu aku soka tau..sbb spontan. Mcm comei je derang duk reramai tu. Sayang gambo ni blur...tskkkk.... tu pasukan penyambut ttamu opis aku ler. Ramai kata baju kami cantek..iye ker?? iye la kut. Huhu :P (baju pree..pakai je la..)Ni majlis soft launch pagi tadi. Suppose menteri yg dtg..tp dia ada tugas yg lebey penting di Manik Urai. So, ada Timb Menteri. Aku dan team cam biasa la..penyambut tetamu. Berdiri smpai nak sakit kaki. Ada majlis perkahwinan 1 Malaysia ms soft launch ni. Makna ada demo perkahwinan melayu,cina,kadazan,baba nyonya,india dan org asli. Ni kerjasama kitaorg ngan JKNN.

Ha..aku jmpa blogger kat sini iaitu cikmadulebah. Ada amik gambo ngan dia..memula dia cam takmo tp aku kata tak masuk dlm blog..masuk dlm fesbuk je. Hehe..jd takde la gambo ngan dia dlm blog ni. Tp..gambo tu terang..dan yg penting kami sesaiz je. Hehe..Cikmadulebah..gmbr tu ada dlm fesbuk jer. Aku tau dia keja JKKN..lps tu pagi td aku da masuk blog dia,dia kata dia mmg dtg..so, buleh la jumpa. Memula cam segan giler nak tegur. Lps tu dia senyum..aku pun senyum..pi la kat dia salam2 suma. Hehe. 1st time okeh jumpa kawan blogger. Eceh. Cute eh dia ni.. dia pun saiz2 aku gak (err..mebi dia tak sechubby aku kut).

Dan..meh layan gambo ini pula..


Apa menda ni?? seprah meja kah?? huhu..yup! dulu aku panggil tudung ini tudung seprah meja (eh..kowang tau ke seprah ni apa menatang?) alas meja la ato alas makanan la. Umah aku byk seprah ni dan mak aku cukup marah kalo tak bentang seprah ni kalo jamu org makan..tp aku tgk umah in law aku ok je. Eh..bukan nak ckp pasal seprah..nak ckp pasal tudung ni.
Ini tudung jenis baru yg sulam tgn tu. Ada manik2 yg dijahit (kompem tak leh masuk mesin basuh..aku ni mmg jenis humban tudung dlm mesin je biau pun ada batu..yg ni tak bley la..berterabur manik ni kang..jahanam mesin...jahanam tudung).
Ni kalo kat luar abis busuk pun RM55..tp ada yg jual RM80..tp aku beli ni buleh dpt dua kalo RM80. Jadi tau la satu berapa kan..mula aku tau rega tu aku mcm tamak nak beli sekali 3..tp seb bek aku tingat ibu ku dan serta merta ibu mertua ku. Jadi..utk aku biru (which aku nk pakai ngan baju raya biru aku tu) utk in law aku putih (baju raya dia aku beli ijau..belasah la..yg kaler ijau tak cantik langsung) dan pink masam tu utk mak la (ini aku berkenan..tp tak ngapa..kalo balik kg aku pinjam la kat mak). Mak pun da ada 2 tudung kaler ni utk match kan dgn baju aku beli retu.Satu tu tudung permaisuri..satu lagi pun jenis ini tp takde manik nih..hu..bes...bes..
**shah,ini ler tudung dia..tatau la ko suka ke tak pakai.

Buat masa ini...diulangi..buat masa ini hanya itu shj hasil tangkapan aku. Ada lagi 6 ari..tatau apa lagi yg aku buleh tgkp..aku nak beli batik crepe..tp takut itu olang satu rumah dgn aku marah ooo..sibab suda ada satu pasang baju batik beli ms HKK retu pun tak anta tempah lagi.

Owh ya..ada kawan2 yg nak beli batik jaquard (satin) tak?? RM150- 3 kali bayar. Haha..berniaga lak aku. Sapa nak buleh gitau aku sementara ada promosi nih. Buleh la pilih kaler dan corak. Tp..byk corak bunga..tp bunga yg moden2 la.
Nak yg crepe pun buleh..tp RM180 la..juga 3 kali bayo (ini kaler terhad sket..tp mmg lawo)

Ok tu je nak citer..

Bagi bakal pengantin meh la dtg..byk gak yg menarik aku tgk..last year ms aku nak kawen takde lak aku tgk bes camni..ini ada je mcm bes..kad undangan 40sen pun ada.cantik lak tu. Aku skang ni nak tgk album storyboard tu..kan aku nyer gambo kat perak tu poblem..jd aku nak tempah storyboard je la..entah apa suwei gambo kat perak tu..tak menjadik aje kalo nak wat storyboard. Itu la amik gmbo kat tepi sungai lagi. Haha.

Upss...aku lupa nak letak detail promosi nih:
-Date : 4 Julai - 13 Julai
-Masa : 10 pagi - 8.00 mlm
-Tempat : Kompleks Kraf Jalan Conlay (kalo tatau..google ajer..kompem jumpa..tatau gak calling je puanstoberi..buleh amik kat stesen putra ampang park)
-Parking free


Pnstoberi : Mmg sker menda2 camni..almaklumla..berangan nak wat butik pengantin katanya kan..uhukksss...

2 comments:

oto said...

reen on reennnn.. betul la ko makin comey skrg nie.. tang pipi tu nmpk dh makin gebu.. betul la reen... 30-40 kali aku dok roll mouse aku ni atas bawah.. hati aku kata.."betul ke reen ni?.. betul ke reen ni?.."
iye la mana tahu kut mata aku yg blur ke...

betul la reen.. tpi bagi aku dah elok la badan ko gitu nmpak la kedewasaan sikit. kalo kurus sgt nmpk mcm bdk skolah la plak.. ;-)

puanstoberi said...

haha..lawak arr ko zatul. byk kali ko tulis "betul la reen" cam tak caya je kan..haha..ramai yg sker aku mcm ni..tp aku takut dia terover je..aku kena menten nih..hehe..so cemana plan kita?? laki ko ada tak 18hb tu??