Saturday, July 11, 2009

~Eh! Bersanding lagik!~

Memula kita mekap dulu...


Taraaaaa............. sapa la yang bersanding lagik tu yer...


Ada makan beradap bagai ha..betui ke korang bersanding lagik nih...ni bukan pengantin baru da ni..ni pengantin basi lama..ekekekekke
Pengantin makan tanpa ragu-ragu.. (uih..dulu masa sanding bebtul kan ngidam nak makan udang panjat nenas..kali ni makan je la tanpa segan silu..haha)


Ni pelamin ni mcm da ada je kat entry sebelum ni...tp retu ada seorg budak chubby je.. tp.. skang da ada pengantin lak yer atas pelamin tu..
Kereta lembu...dari Melaka...



Haha..apa kes la pengantin yg da nak masuk setahun ni sebuk2 bergambar kan..mesti ada yg kata...poyo ajek.. ala..poyo pun poyo ah.
Okeh..citer dia camni..

Ari Jumaat lps lunch tu peg dr dept promosi call. Nak mintak jasa baik katanya. Ingat kan apa la. Rupanya nak suruh aku n my dear jd pengantin utk majlis makan beradap ari Sabtu. Baju n mekap di sponsor oleh salah sebuah butik yg join promosi kitorg nih. Ini sebahagian dari demo/gimik utk promosi kerja kahwin ni.

Derang mmg nak amik org yg baru kawen (baru??? smbil angkat kening). Padahal ramai je org bhgn promosi tu baru kawen. Tp kata derang bos derang tak bagi sbb derang organizer..kira mcm tuan rumah la. Jd,tu yg derang tnya k'org..lagipun kitaorg kan dua2 seopis.

Memula tnya my dear..dia mcm taknak memulanya.. tp dia ckp gak kalo pakai baju ni buleh la tgkp gamba kat pelamin yg kat Laman Wau tu. Ha...aku pulak mcm xcited plak..betui gak kan. So..aku kata 'on' je kat peg promosi tu..atas sbb utama nak amik gambar sekitar2 kompleks ni. Kan retu ms aku kawen aku angan2 nak wat outdoor kat sini tak jadi..

Bincang2 nyer bincang ngan my dear akhirnya dia pun akur ler (hai..paksa rela la..tak ikut kang majuk..itu katanya..hik hik)

Ptg tu lps opis hour gi fitting..erkk..besau giler baju..
biasa la badan aku ni kan..jgn berangan la ada baju fit je dgn aku. Oleh sebab ini gak my dear takmo join tu. Dia kan da fobia baju ms sanding kat Perak tu..besau gedoboh ajer.
Butik yg kitaorg nak amik tu pun mcm "ala-ala nak taknak je layan" yelah..aku tau la kan..model yg nak pakai baju dia ni dah le tak lawa..kecik lak tu.
Aku pun kata la kat pegawai in charge tu tak pe la..carik je la org yg senang nak carik saiz. Tp derang carik gak butik lain..dapat satu butik..tgk baju n mintak dia mekapkan sekali.
Ni kira sponsor la..di samping tu turutla promote kan butik derang. Ada baju songket purple..uih...ni mmg kena la..napak pun mcm buleh pakai. Tak la besau sgt. My dear sesiap tnya kat owner butik tu saiz dia ada tak. Owner tu kata ada..buleh je. Tp,..my dear still was2..dia mcm da fobia dan masa kat PJ pun terpaksa pakai baju sendiri. Ok...lupakan pasal tu..dah puas citer kat blog lama.
Jadi..kompem la kami akan jadi pengantin untuk makan beradap. My dear bagi term n condition kat aku, kalo nak join makan beradap nih tak payah la nak amik gambo sana sini..awak tu bukan leh caya katanya..kang nak amik gambo sana sini..masuk blog la..masuk facebook la apa la.. hik hik..dia suda kenal isteri dia ni. AKu pun ha kan je la.

So, kul 3 pm aku start mekap. Kira gamble je..baju langsung tak fitting. Apa lagi..aku pun biaukan je muka di mekap..Lepas siap mekap pakai baju..ukur badan mcm dah ok (kan aku da gumuk..)tp kain dia besau giler...tgn baju mmg gedoboh abih la..
Tp...mak andam ngan owner tu 'bega' kan baju tu smpai la napak sesuai kat badan aku. Cuma tangan tu ttp napak besau while my dear nyer baju ok lak! Eh...rezeki dia la..supaya mood dia ok. Mmg baju tu ok walo baju silang..dulu my dear tk leh pakai baju silang sbb besau giler kali ni ok plak.
Owner butik tu kata kalo amik baju kat dia..mmg dia akan alter baju tu ikut saiz kita (ni kalo sewa baju utk kawen la) Katanya dia ada tailor yg akan buat suma tu, Bagus la tu kan.
Mak andam pun ok. Kak Ija nama dia. Sgt friendly.Mekap pun cantik...smooth je. Ini le dia kak Ija tu (wahh..promote sket Kak Ija) Sempat bertukar no phone n dia amik add blog aku ni. Dia pun ada blog tau..tapi malu nak bagi katanya..


Jadi..apa la nama butik yg men sponsor baju kami tu yer. Ini la butik dia. Bes tau butik ni..ada complete pakej butik dia. Katering suma lengkap la..kira macam di bawah satu bumbung.Ni blog dia : http://dlarossa.blogspot.com Buleh la tgk..kut ada yg berkenan. Kedai dia kat Taman Prima Saujana, Kajang.

Lps mekap suma ada photographer amik2 gambo kat booth butik D'la Rossa nih. Then derang pasang bunyi kompang berarak la kami smpai meja makan beradap.. Kain ni agak besau yer..sbb tu aku kena pegang..


Aduh..tetiba mcm berdebar.. tp kali ni aku dpt makan udang panjat nenas smpai 2 ekor. Ekekek..selamba...sedap je makan tak mcm masa sanding bbtul dulu. Lps tu kitorg pun photoshot la sekitar2 kompleks.
Kesimpulannya, dapat la gak aku merealisasikan impian aku utk bergambar memakai baju pengantin di sekitar opis aku. Pakai baju tradisional siap ngan sanggul lintang tu lagi (eh..ye ke nama menda tu sanggul lintang) Hehe..tenkiu my dear..mmuahhh!!!

Tp..ramai sgguh komen kat facebook kata aku chubby..haha..mmg la korang..diakui oleh sirim..mmg chubby dah..cuba tgk gambo nih..7 bln lalu..mmg la tak sechubby skang kan..huhu


Pnstoberi : sungguh berbeza ketika memakai baju pengantin hmpir 7 bulan lalu..sbb masa tu tak chubby..skang..ha...amik ko..sedebuk pipi tu napak..hua hua hua

2 comments:

shah said...

erkk...

lain mcm seri pengantin kali ni yerr...hohoho

puanstoberi said...

erk...pengantin chubby kata nya..huhu