![]() |
Kredit : PeriukTanah |
Kredit : Melayu.com |
Yang gmbr atas, banyak kuah tu, makan ngan nasik pepanas. Pergh! bes giler.
Yang bawah, agak kering, pun bes jugak. Taruk kicap sket. Pergh! jugak.
Adoi... mana nak carik plak nih. Taknak beli, nak buat sendiri.
*Aku makan jer petai yg dimasak sambal cam ni. Kalo mentah, buat ulam tu lum pandai lagi.
Saya plak yang terliur!!haha..kecur liuq!!
ReplyDeleteIda tak makan petai.. hiiihi.. tapi sambal ikan bilis yg berkuah cm kat ats tu fav!! heee~
ReplyDeleteheheh sama la kak
ReplyDeleteklw makan mentah tak reti
tp klw sambal ikan bilis petai
sebok dok cari petai dia je
samalah fara pun xmkn petai cmtu jek. kalu dgn sambal cam atas ni xpun sambal udang petai.. terus berselera ^^
ReplyDeletewow bestnya sis... petai tue
ReplyDeletesis thanks anum dah terima keychain dari sis.. suka2
wah..bestnye!!! nnt kekda buatkn utk sue eh..HKK nnt sue nk rase.. :P
ReplyDeleteni kalau encik adiey nampak gmbr ni, haruslah dia terliur.. dia suka benor! zana lak kureng suka, tp makan gak la.. hihihi
ReplyDeletesaya hantu petai. Mentah pun saya makan. Buat sambal lagi lah takyah cakap!! Tapi start kahwin,dah kurang makan sbb malu dgn husband yg tak makan petai langsung...Kang toilet bau,nmpak sgt saya punca kan...Hahahahh
ReplyDeletehamboii menyala2 merah cili dgn petai, musim takde air ni.. tok sah cr psl makan ni.. mau jiran sebelah pingsan bau hihihihihihi... ;p
ReplyDelete